Over ons

Joost en Ellen kennen elkaar al sinds 1996. Na studie, carrière maken, veel mooie reizen, samenwonen ... ontstond uiteindelijk de rust en wens om een kindje te krijgen. Maar in plaats van een roze wolk kregen ze te maken met 'onbegrepen vruchtbaarheidsproblemen' en daarop volgend verschillende medische behandeltrajecten. Hoewel dat voor de buitenwereld lange tijd onzichtbaar was, zette die onvervulde kinderwens hun leven op de kop. In eerste instantie vooral voor Ellen.

 

"In die eerste jaren was ik een oester voor wat betreft mijn emoties. Mijn yogamat was één van de weinige plekken waar ik echt durfde te voelen. Ik heb er heel veel tranen gelaten. En ik ontdekte hoeveel steun en inspiratie yoga kan geven als je te maken krijgt met zo'n heftig thema in je leven. Yoga leerde me om te ontspannen, om beter voor mezelf te zorgen, om te reflecteren en om rust te vinden in de achtbaan. Door yoga durfde ik mijn lichaam weer te vertrouwen en ontdekte ik de wijsheid ervan. Ik leerde ons probleem vanuit een ander perspectief te bekijken. En dat – ook als het ‘ideale plaatje’ er in de praktijk anders uitziet dan ooit bedacht – mijn  leven vol inspiratie, diep geluk en plezier kan zijn."

 

Sinds 2012 geeft Ellen fertiliteitsyoga aan vrouwen die worstelen met een (nog) onvervulde kinderwens. Gebaseerd op haar eigen ervaringen en gesteund door haar 73 jarige yogaleraar Robert Boustany, een expert op het vlak van yogatherapie. Dat ze in staat bleek om anderen te helpen vanuit haar eigen ervaringen, gaf haar onvervulde kinderwens een nieuwe, vervullende betekenis. 

 

Na verloop van tijd viel het Joost en Ellen op dat er bij een (nog) onvervulde kinderwens vooral aandacht is voor de vrouw. Maar ook voor de man of partner is dit een intens en levensveranderend proces. En ook hebben vruchtbaarheidsproblemen vaak diepe impact op je relatie. "Ook dat hebben we zelf ondervonden." Sinds 2017 werken ze daarom samen en organiseren ze workshops en retraites (online & in Spanje). En sinds 2020 zijn ze samen eigenaar van hun yogakindje: studio Yogasite in Breda.

 

"Het leven brengt soms moeilijkheden op je pad brengt, maar als je durft stil te worden, de controle los te laten en jezelf open te stellen … dan ontdek je na een tijdje dat het eigenlijk vermomde schatten zijn. Want juíst door de uitdagingen, leren we weer naar onze intuïtie te luisteren en op onszelf te vertrouwen. En het wonder van het leven en de liefde te ervaren. Het is onze passie en missie om anderen daarin middels yoga, coaching en lifestyle advies te begeleiden."

Contact

Yoga Empowerment

KVK 53799046

BTW

ellen@yogaempowerment.nl

 

Privacybeleid

Algemene voorwaarden

Verzend- en leveringsbeleid