Fertility Yoga & Lifestyle | boek met video's & meditaties

Ontspanning van body, mind en soul voor je vruchtbaarheid en welzijn

 

Als zwanger worden of blijven niet lukt, kan dat je leven ongewild behoorlijk op z’n kop zetten. Op den duur verlies je het vertrouwen in je lichaam, jezelf en de natuur. Hoe blijf je in balans in deze achtbaan van emoties en eventuele medische behandelingen? Wat kun je zelf doen om je natuurlijke vruchtbaarheid te verbeteren? Hoe vind je rust en vertrouwen terug, ook als die grote wens nog niet vervuld is? Dit boek en de bijbehorende online video’s, helpen je daarbij met yoga, voeding, leefstijl en stressreductie.

 

Fertiliteitsyoga

Met fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, yogatechnieken en meditatie leer je hoe je meer kunt ontspannen en je energieniveau kunt verbeteren. Hoe je spanning kunt loslaten in je lichaam om daarmee de doorbloeding van o.a. het buikgebied te verbeteren. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen krijg je – naast tekstuele uitleg – toegang tot verschillende online video’s met yogalessen, extra instructie en geleide meditaties.

 

Vruchtbare voeding

Gezonde voeding kan je vruchtbaarheid ondersteunen en zelfs verbeteren. Maar wat is precies gezond? Hoe vind je balans in gezond eten zonder dat het een extra stressfactor wordt? Je leert alles over de basis van een ‘vruchtbaar’ eetpatroon en hoe je dat in je dagelijkse leven kunt integreren. Op welke ingrediënten je moet letten op de etiketten en welke voedingsmiddelen extra goed voor je zijn. Ook ontdek je hoe je met behulp van voeding je lichaam kunt reinigen van belastende stoffen.

 

Mind your Lifestyle

Door middel van allerlei oefeningen, opdrachten en tips helpt het boek je ook met het ‘managen’ van de stress in je dagelijks leven en je mind.  We gaan in op de uitdagingen die op je pad komen als je te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen, zoals zwangerschappen in je omgeving, medische behandelingen, druk op je relatie. Daarnaast onderzoek je voor jezelf hoe je ervoor kunt zorgen dat (dagelijkse) stressoren je minder uit balans brengen. Tenslotte helpt het boek je met bewustwording van hoe je gedachten invloed uitoefenen op je gemoedstoestand. En hoe je ze te slim af kunt zijn! Zodat je meer rust, gezondheid en geluk ervaart in het ‘nu’. Ook als je wens nog niet vervuld is.

"Na het boek 'Baby in mijn hoofd' te hebben gelezen begonnen aan dit boek. Ik vind het er een hele mooie aanvulling op. Het reikt veel handvatten, zeker met de bijbehorende online lessen. Mij heeft het enorm geholpen tijdens de vruchtbaarheidsbehandelingen die uiteindelijk succesvol waren en waarmee wij binnenkort ons kindje mogen verwelkomen."  - Daphne

 

"Na het lezen van het boek 'Baby in je hoofd' van Ellen, wilde ik dit boek ook direct kopen. Haar manier van schrijven en ook haar gedegen onderbouwingen maken dat ik enorm veel vertrouwen in haar en dus ook in dit boek heb. Het staat vol met praktische uitleg, tips en adviezen waardoor je er ook makkelijk zelf mee aan de slag kunt. Bv tips t.a.v. yoga maar ook hele handige voedingsadviezen die je niet zomaar leest op internet. Het heeft mij geholpen om er op een natuurlijke manier in ieder geval alles aan te doen de kinderwens uit te laten komen. Na 3 jaar (waarvan pas de laatste paar maanden yoga, andere voeding) mag ik gelukkig zeggen dat dit gelukt is. Het luxe aan dit boek is dat je ook toegang krijgt tot allerlei handige filmpjes zodat je het thuis ook allemaal kunt oefenen." - Een enthousiaste lezer