Fertile Grounds - nieuwe data nog niet bekend

Een vruchtbare bodem voor de vervulling van jouw kinderwens

Toen Joost en ik voor onze kinderwens in 2010 in het ziekenhuis belandden, wilden we heel graag weten wat we zelf konden doen om onze vruchtbaarheid te ondersteunen en de effectiviteit van behandelingen te vergroten. Het antwoord van onze behandelende arts was kort en krachtig: "Er is niets dat je kunt doen." Ik weet nog dat ik me machteloos voelde en dat diep van binnen ook niet geloofde. Ver voor de diagnose 'onverklaarbare subfertiliteit' was ik namelijk al eens van een onbehandelbare chronische ziekte genezen door voeding, energetisch werk en complementaire geneeswijzen. Vanaf dat moment begon ik me te verdiepen in hoe je het zelfhelende vermogen van lichaam en geest kunt activeren ter ondersteuning van je vruchtbaarheid. 

 

Wat ik - naast alle tips over voeding, beweging en mindset - ontdekte is dat die zoektocht op zichzelf me het gevoel van regie terug gaf. Toen ik begreep hoe stress onze vruchtbaarheid beïnvloedt, begreep ik ook hoe ontzettend belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen als zwanger worden niet vanzelf gaat, als je te maken krijgt met stressvolle behandelingen of als je je wondertje verliest. We leerden hoe helend het was om af en toe even uit de sneltrein waarin we zaten, te stappen. Ruimte te geven aan onze emoties en ervoor te zorgen dat we weer in balans kwamen vóór we weer een nieuw traject in gingen. En uiteindelijk een bewuste keuze te maken om überhaupt niet meer in die trein te stappen, omdat we intuïtief aanvoelden dat onze bestemming ergens anders lag.

 

Nu we een decennium verder zijn, is er gelukkig veel meer informatie beschikbaar over natuurlijke manieren om je vruchtbaarheid te verbeteren. Waar ons inziens nog een wereld te ontdekken valt, is hoe (onbewuste) emotionele spanning en mentale patronen doorwerken op je vruchtbaarheid en hoe je die kunt oplossen. Ook is er een belangrijk element waar meer aandacht voor mag zijn: de spirituele dimensie van onze vruchtbaarheid. Dat is waar we dit weekend graag samen met jou induiken.

 

Joost & Ellen

 

Dit weekend staat in het teken van jou (of jullie).

In een periode waarin het misschien alleen maar lijkt te draaien om de vervulling van jouw kinderwens. Om cyclus-seks. Om behandelingen. Om prikschema's. Om die ene grote droom waarvan je zo hoopt dat-ie uitkomt. En waar je zo naar verlangt, dat je jezelf (en elkaar) een beetje dreigt kwijt te raken. 

 

In dit weekend gaan we samen stil staan. Om te voelen wat dit traject met jou en jullie doet. Om ervaringen uit te wisselen. Om jezelf weer terug te vinden. Joost en ik gaan je laten ervaren dat je - ondanks alle onzekerheid en spanningen die dit traject met zich meebrengen - ook écht nog kunt ontspannen. Je leert hoe je dat kunt doen door middel van yoga, ademhaling, meditatie en visualisatie. We trekken je even uit je dagelijkse routine en denkpatronen. Even uit de controle. En nodigen je uit om te zakken in overgave. In vertrouwen. In jezelf weer voelen. En we gaan samen op onderzoek uit naar mogelijke blokkades in je lichaam, geest of ziel die de verwezenlijking van jouw wens misschien in de weg staan. En die door bewustwording vaak opgeheven kunnen worden.

 

Dit weekend is dus alle aandacht voor jou. Voor alle lagen waaruit je bestaat: je lichaam, geest en ziel. En je bent niet alleen. We zijn samen in verbinding.  In een veilige setting met anderen die momenteel ook proberen om hun diepgekoesterden wens te vervullen. Op een veilige plek: onze heerlijke yogastudio in Breda. Met afwisseling in individuele opdrachten en gezamenlijke deelrondes. Fysieke oefeningen en meditatie. Schrijfopdrachten en rituelen. Energieke actie en diepe ontspanning. Om na een prachtig en intens weekend naar huis te gaan met nieuwe connecties, tools en vertrouwen. Vertrouwen in jouw innerlijke kracht, in de toekomst en in het zelfhelende vermogen van jouw lichaam.

BODY

MIND

SOUL

ENERY

Praktisch

  • Het eerstvolgende weekend vindt plaats op 28 & 29 mei 2022, beide dagen van 9:30u tot 17:00u. 
  • Thee, tussendoortjes en een vruchtbare lunch zijn inbegrepen.
  • Je ontvangt een werkboek met oefeningen en informatie en 3 audio's met geleide meditaties.
  • De groepsgrootte is maximaal 20 personen.
  • Overnachting is niet inbegrepen. Er zijn heel veel fijne plekjes in de omgeving te vinden om te slapen.
  • Ongeveer 2 weken na het weekend is er catch-up sessie via Zoom.
  • Deelname bedraagt € 280. Als je samen met je partner komt, dan betaal je samen € 495.

 

All rights reserved