Als zwanger worden of blijven niet lukt, zet dat je wereld op z’n kop. Al snel draait alles in je leven om die ene wens, waarvan de vervulling bij elke teleurstelling verder weg lijkt. Je voelt je machteloos, omdat het lijkt alsof je zelf niets kunt doen en overgeleverd bent aan de kennis en kunde van artsen en het lot.

 

Maar is dat zo?

Of heb je wél invloed en kun je jezelf vruchtbaarder maken?

Ja, dat kun je!

 

In dit programma help ik je allereerst om het vertrouwen in je lichaam terug te vinden. Je leert je lichaam beter te begrijpen en aan te voelen, zodat je er goed voor kunt zorgen. En zo jouw gezondheid, je energieniveau én daarmee je vruchtbaarheid kunt verbeteren. Ik bied je kennis en wijsheid uit verschillende invalshoeken: fertiliteitsyoga, voeding, lifestyle, mindset, emotioneel welzijn, meditatie en energiewerk. En daarmee krijg je heel veel praktische tools die er samen voor zorgen dat jouw vruchtbaarheid sterker wordt en jij tegelijkertijd beter in je vel zit.

 

HERKEN JE DIT?

 

 • JE WILT NU ZELF IETS DOEN OM JE VRUCHTBAARHEID TE VERBETEREN
 • JE BENT OP ZOEK NAAR DUIDELIJKE UITLEG OVER HOE JE JOUW VRUCHTBAARHEID KUNT VERBETEREN
 • IN JE VERLANGEN OM MOEDER TE WORDEN, BEN JE JEZELF KWIJTGERAAKT
 • IN JE HOOFD BEN JE ER STEEDS MEE BEZIG. JE VINDT GEEN RUST EN ONTSPANNING MEER.
 • JE MAAKT JE ZORGEN OVER DE TOEKOMST. WAT ALS HET NOOIT ZAL LUKKEN?
 • JE VOELT JE REGELMATIG EENZAAM TUSSEN AL JE VRIENDINNEN DIE WEL ZWANGER OF MOEDER ZIJN. EN TEGELIJKERTIJD WIL JE NIEMAND MET JOUW WORSTELING BELASTEN.

 

WEET DAT ER EEN OPLOSSING IS!

 

Als je je lichaam en geest beter leert begrijpen, kun je je eigen vruchtbaarheid verbeteren. En óók wat relaxter en blij in het leven te staan, zolang je kinderwens nog niet vervuld is.

Als je op dit moment stress, angst of zwaarmoedigheid voelt, ontbreekt het je waarschijnlijk aan het inzicht en de tools om echte ontspanning voor jezelf te creëren en vertrouwen in jezelf en je lichaam te hebben.

 

In de online cursus Fertile Body, Happy You! leer je hoe je met behulp van fertiliteitsyoga, mindset en leefstijl stress reduceert, je vruchtbaarheid verbetert en je blijer voelt. Je leert ook hoe je emoties, zoals teleurstelling, jaloezie en frustratie op een zachte manier kunt verwerken. Zodat je weer dicht bij jezelf komt en met meer vertrouwen en lichtheid verder kunt.

WAT ONTDEK JE IN DIT PROGRAMMA?

 

 • HOE JE MET YOGA JE VRUCHTBAARHEID EEN BOOST GEEFT EN JE CYCLUS GEZOND HOUDT OF VERBETERT.
 • HOE JE MET VOEDING JE HORMOONBALANS KUNT VERBETEREN.
 • WAAROM VOEDING EN SUPPLEMENTEN ALLÉÉN MEESTAL NIET DE OPLOSSING ZIJN ...
 • WAT DE INVLOED VAN LEEFSTIJL IS OP JE VRUCHTBAARHEID EN HOE JE DAARIN GOED VOOR JEZELF ZORGT.
 • WAAROM JE MINDSET INVLOED HEEFT OP ZWANGER WORDEN EN HOE DIE POSITIEF TE BEÏNVLOEDEN.
 • HOE JE MEDITATIE KUNT INZETTEN OM JE GEDACHTEN TE KALMEREN EN JE LICHAAM ONTVANKELIJKER TE MAKEN VOOR EEN ZWANGERSCHAP.
 • HOE JE HEFTIGE EMOTIES OP EEN ZACHTE MANIER KUNT VERWERKEN EN DE SPANNING ERVAN KUNT LOSLATEN.
 • HOE JE WEER VOLOP KUNT GENIETEN VAN JE LEVEN, OOK ALS HET NOG NIET IS ZOALS JE GRAAG ZOU WILLEN.

 

HOE GAAN WE DIT DOEN?

 

De cursus Fertile Body, Happy You! is een ideale manier om te ervaren welk effect bewuste me-time fysiek, mentaal en emotioneel op je heeft. Het programma bestaat uit 10 modules. Elke module bevat lessen over een specifiek thema gericht op je vruchtbaarheid:

 • Je cyclus
 • Yoga & Yoga Therapie
 • Voeding & Ayurveda
 • Leefstijl
 • Mindset
 • Ontspanning
 • Meditatie
 • Innerlijk geluk

De lesstof bestaat uit video's, e-books en opdrachten. Bij elke module zit ook een online fertiliteitsyoga les en geleide meditatie. Gedurende 10 modules ben je gericht en op een positieve manier bezig met jouw vruchtbaarheid en levensgeluk. Je volgt de cursus zelfstandig en kunt alles in je eigen tempo volgen. De cursus is onbeperkt voor jou beschikbaar en je kunt jouw favoriete lessen dus zo vaak terugkijken als je wilt.

 

In een periode waarin je wordt uitgedaagd door je nog onvervulde wens en alles wat dat met zich meebrengt, is dit programma een geschenk aan jezelf. Ik ben ervan overtuigd, dat als jij in je eigen welzijn investeert, zich dat hoe dan ook uitbetaalt. In plaats van het gevoel te hebben dat je slachtoffer bent van de situatie, kun je de regie terug in eigen handen nemen en zo je vruchtbaarheid en levensgeluk vergroten.

INVESTERING: LET'S DO IT!

 

Deelname aan het volledige online programma kost € 197.

Daarvoor krijg je:

 • 10 modules, elk opgebouwd uit een uitgebreide themales, fertiliteitsyoga les, begeleide meditatie, e-books en coachingsopdrachten.
 • Tussentijdse inspiratie & antwoorden op FAQs
 • Onbeperkt toegang tot lesmateriaal

PAULINE (38)

“Ellen heeft me geholpen om weer terug bij mezelf te komen. Ik was mezelf in alle hectiek, behandelingen en keuzes totaal kwijt geraakt. Ik wist niet meer wat ik wilde en kon geen rust meer vinden. Dat merkte ik zowel lichamelijk als geestelijk: ik zat er echt doorheen en was afgesloten van mijn gevoel.

 

Door de fertiliteitsyoga ging ik letterlijk weer voelen, werd ik minder verkrampt en werd mijn ademhaling weer rustig. Door de coaching van Ellen werd alles weer helderder. Ze deed dit met veel warmte, rust en compassie. Het voelde alsof ik er niet meer alleen voor stond. Na het programma durfde ik weer verder met onze ivf-behandeling en werd ik moeder van onze zoon.”

LORÁ (30)

“Wat was het fijn en goed om door jou begeleid te worden. Ik heb echt connectie met mezelf gemaakt en de verbindingen tussen mijn hart en mijn buik hersteld. Ook de ademhalingsoefeningen hebben me geholpen, net als een aantal fijne yogahoudingen.

 

Ik heb besloten om te gaan voor wat ik wil en me niet meer te laten belemmeren. Uiteindelijk kan ik mijn creativiteit weer écht laten stromen. En ik heb een heel leuk nieuwtje: ik ben zwanger! Onze laatste IUI-poging is gelukt. Bedankt voor je bemoedigende, confronterende maar vooral hoopvolle woorden en daden! De warmte die jij samen met Joost uitstraalt is overweldigend.”

JUDY (29)

“Het online programma gaf me veel nieuwe inzichten, bijvoorbeeld over de kracht van ontspanning. De slaapyoga vind ik echt een fantastische uitvinding! Wat is dit heerlijk zeg. Ik krijg er zoveel energie van en vind het zo bijzonder dat het mijn gedachten stopt.

 

De themalessen hebben me ook geholpen om mijn perfectionisme los te laten. Ik ben nogal streng voor mezelf, vooral als het over voeding gaat. Ellen gaf me het vertrouwen dat het niet altijd precies volgens de regeltjes hoeft, dat het belangrijk is dat voeding geen extra stressfactor wordt. Als klap op de vuurpijl was ik aan het einde van het programma zwanger. Na een periode waarin ik veel strenge regeltjes los had gelaten …”

ISMAY (33)

“Het verraste me hoe goed de online fertiliteitsyoga lessen te volgen waren. De yoga is voor mij van nog grotere waarde gebleken dan ik van tevoren dacht.

 

Dankzij de positieve lessen van Ellen en Joost heb ik de afgelopen meer rust gekregen en meer vertrouwen dat ik het pad van mijn onvervulde kinderwens op mijn manier kan bewandelen. Mijn man en ik hebben een sabbatical ingelast en reizen nu met onze camper door Afrika.”

 

FAQs

 

 • HOE LANG DUURT HET PROGRAMMA?

  Er zijn 10 modules en je hebt direct toegang tot het gehele programma. Jij bepaalt zelf het tempo. Je blijft altijd toegang houden tot het lesmateriaal, dus je mag de tijd nemen.

   

 • IS DIT PROGRAMMA VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

  Het programma is specifiek bedoeld voor vrouwen (partners mogen meedoen!) die worstelen met een nog onvervulde kinderwens. Het maakt niet uit in welke fase je bent: net begonnen of al een hele reis achter de rug. Ook maakt het niet uit of je bekend bent met yoga en/of meditatie. Als je voelt dat mijn verhaal iets in je raakt, dan past het hoogstwaarschijnlijk bij je. Als je gedurende het programma hormoonbehandelingen ondergaat – zoals ICSI of IVF – of als je lichamelijke klachten, beperkingen of een blessure hebt, dan wil ik je vragen om me daarover via e-mail (ellen@yogaempowerment.nl) te informeren. Ik zal dan op basis daarvan aangeven waar je rekening mee moet houden of aanpassingen geven.

   

 • WAT HEB IK NODIG OM MEE TE DOEN?

  Het belangrijkste: een yogamat! Daarnaast het liefst twee yogablokken, een stevig kussen en een dekentje. Na aanmelding ontvang je uitleg over deze zogenaamde ‘yogaprops’. Daarnaast heb je een laptop/computer/tablet met goede internetverbinding en geluid nodig.

   

 • KAN IK MEEDOEN TIJDENS EEN MEDISCH TRAJECT?

  Ja zeker. Je kunt alles in het programma veilig volgen. Ik geef je concrete aanwijzingen waar je op moet letten, als je wat zwaardere hormoonbehandelingen ondergaat, zoals IVF of ICSI.

   

 • WAT ALS IK TIJDENS HET PROGRAMMA ZWANGER RAAK?

  Dat zou een prachtig cadeau zijn! In principe kun je alle fysieke oefeningen gewoon doen als je zwanger bent, op een enkele uitzondering na. Geef het aan me door, zodat ik aan kan geven waar je wellicht een aanpassing in de oefeningen moet doen. Als je het heel spannend vind om zwanger te zijn, bijvoorbeeld door een eerdere miskraam, kan het programma je helpen om met meer vertrouwen de eerste periode van je zwangerschap in te gaan. Juist omdat je zoveel leert over stressreductie en zelfzorg.

   

 • KAN IK MEEDOEN ALS IK PCOS OF ENDOMETRIOSE HEB?

  Ja, dat kan! De yoga, meditatie, voeding- en leefstijltips helpen je bij het verminderen van je klachten.

   

 • MIJN MAN IS VERMINDERD VRUCHTBAAR ... HEEFT HET DAN ZIN OM AAN DIT PROGRAMMA MEE TE DOEN?

  Ook als het ‘probleem’ bij de man ligt, heeft een fertiliteitstraject impact op jouw welzijn. Tijd en aandacht geven aan jouw vruchtbaarheid en ontspanning doet jullie allebei goed. En nodig hem vooral uit om mee te doen. 

   

 • IK GA DIT TRAJECT AAN ZONDER PARTNER, KAN HET PROGRAMMA IETS VOOR MIJ BETEKENEN?

  Het getuigt van moed als je de keuze maakt om alleen een kindje te krijgen. De lessen en mijn ervaringen helpen je op de momenten dat het uitdagend voor je is. Je bent dus hartstikke welkom om mee te doen.

   

 • IK HEB AL VAN ALLES GEPROBEERD EN GEDAAN ... HEEFT HET DAN WEL ZIN?

  Ik begeleid al 11 jaar vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen en heb in die periode mijn kennis enorm verdiept. Mede door mijn uitzonderlijk goede leraren: Robert Boustany, een genie op het vlak van therapeutische yoga en Tulku Lobsang, een meester in meditatie en innerlijk geluk. Daarbij heb ik het proces waar jij in zit zelf doorleefd. Niet zo maar een beetje … ik ken de wanhoop, de behoefte aan controle, het diepe verdriet, de confrontaties met vriendinnen en collega’s die zomaar zwanger worden. Ik stond waar jij nu staat. Ik ben niet bang voor jouw vragen, emoties of twijfels. Ik heb alle vertrouwen in jouw proces. Omdat ik weet welke innerlijke kracht en happiness er in jou verborgen liggen.

  Ik ga je praktische en krachtige tips geven om jouw vruchtbaarheid te verbeteren. En ik garandeer je dat je gelukkiger wordt. Van andere vrouwen die al van alles hebben geprobeerd, hoor ik steevast terug dat mijn aanpak anders is en heel waardevol omdat het veel dieper gaat.

  Mocht je tijdens de cursus toch niet tevreden zijn over alle tips, kennis en lessen, etc die ik met je deel, dan bied ik je een ‘niet goed, geld terug’ garantie. Zonder vragen van mijn kant. Omdat ik geloof in wat ik doe en de kwaliteit van dit programma. Jij niet tevreden? Dan maak ik het aankoopbedrag zo weer naar je over. Klaar. Ik wil dat je happy bent. Echt happy. Daarom. 

   

  Mail me gerust als je wilt sparren of dit programma voor jou iets toevoegt. Dat kan via ellen@yogaempowerment.nl.