Het begint met de wens om samen met haar man een gezin te stichten. Maar als dat niet zo snel blijkt te lukken, verandert haar leven steeds meer in een moeizame worsteling. In Baby in mijn hoofd vertelt Ellen je haar openhartige verhaal.

Over het prille begin en groeiende zorgen. Over mooi weer spelen naar de buitenwereld, terwijl het vanbinnen noodweer is. Over het ondergaan van iui- en ivf-behandelingen en de keuze om daarmee te stoppen. Over de wanhopige zoektocht naar de oorzaak, een oplossing en rust in haar hoofd. En waar ze die uiteindelijk op een onverwachte plek vindt.

Met een onvervulde kinderwens als uitgangspunt gaat dit boek niet alleen over de strijd met vruchtbaarheidsproblemen. Het gaat vooral over de zoektocht naar geluk en zingeving bij tegenspoed. En hoe je juist daarin de magie van het leven terug kunt vinden.

 

“Ik las je boel in één ruk uit! Wat was het fijn om het verhaal te lezen van iemand die ik niet ken maar waarvan ik voelde dat zij mij begreep. Wat was het fijn om mij even niet alleen te voelen in dit proces! Ik hoop dat je voelt dat dit boek zoveel betekent, zo veel brengt!”

Judy, ervaringsdeskundige

***

 

“Wat een aangrijpend boek! De twijfels, onzekerheid en angsten zijn zo invoelbaar en herkenbaar. Maar het verhaal is zeker ook krachtig en vol met humor. Als het zo gewenste kindje niet komt, gaat Ellen op zoek naar zichzelf. Wat is écht belangrijk in het leven? Een boek dat je pákt. Met een glimlach en een traantje.”

Freya, vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen

***

 

“Voor een item in Yoga Magazine over fertiliteitsyoga las ik het boek “Baby in mijn hoofd”. Als lezer zit je meteen middenin het verhaal en reis je mee in de wereld van verdriet, acceptatie en die onvervulde kinderwens. Op een soms grappige manier maakt Ellen dit beladen onderwerp bespreekbaar. Wat moedig als je als schrijver zo kwetsbaar durft te zijn!”

Natasja Bijl,  Yoga Magazine

***

 

“Een van de betere boeken met dit onderwerp. Indrukwekkend, fijn geschreven, inspirerend en sterk! Een echte aanrader dus!!!”

Carla Beukers, schrijfster van ‘De hoop voorbij’
***
 

“Dit boek leest als een trein en is een heerlijke oppepper voor alle mensen die met ongewenste kinderloosheid dealen. Voor alle vrouwen en mannen die een zetje in de positieve richting kunnen gebruiken om het leven te blijven zien als een groter geheel, waarin geluk niet schuilt in een klein hoekje.”

Loes, ervaringsdeskundige
***
 

“In dit boek beschrijft Ellen niet alleen op een heel warme en intense manier haar worsteling met haar kinderwens, ze geeft de lezers ook inzicht in hoe ze die uiteindelijk overwint. Hoe ze de illusie van controle loslaat. En dat biedt een ieder die zich nog middenin dit proces bevindt hoop.”

Denise Hilhorst, hoofdredacteur Uitgerekend Jij

 

 

“Je hebt me diep geraakt. Dank je!”

Saskia van Noord

***

 

“Het hele boek is een eerlijk verslag van jaren hopen op een baby. Het is in de ik-vorm geschreven, waardoor het heel dicht bij de lezer komt. De stijl is vlot en pakkend. Het laat zien hoe ontzettend ingrijpend het is om geen kinderen te krijgen, terwijl iedereen om je heen zwanger raakt. Maar haar boodschap is uiteindelijk om niet in dat diepe verdriet te blijven steken, maar het te leren aanvaarden en verder te leven in dankbaarheid voor de prachtige dingen die je wel hebt.”

J.W. Hakvoort, recensent bij NBD Biblion | Openbare Bibliotheken

***

 

“Een boek vol herkenning van alle emoties en gevoelens die erbij komen kijken, als je in de medische molen zit om je grootste wens te laten vervullen. Het boek is zo geschreven, dat je jezelf er in herkent. Maar het is ook op een manier geschreven, dat je er zelf sterker uitkomt en een manier kan vinden om met je emoties om te gaan! Echt een topboek!”

Miro16 op Bol.com

***

 

“Ach, een echt vrouwenboek, dacht ik … NOU, mooi niet! Wat een goed geschreven, origineel en stevig boek is dit. Mij overkomt momenteel de ziekte kanker. In jouw boek zag ik terug dat je bij tegenslagen een fundament hebt: inzicht in je eigen gevoels- en belevingswereld. En dat heb jij echt mooi verwoord. Niet zielig, nee, juist met lichtheid en grappen.”

Harry de Schutter, organisatieadviseur

***

 

“Het verhaal van Ellen is zo herkenbaar als je zelf in fertiliteitstrajecten zit. Het heeft me diep ontroerd en ook hard laten lachen. Fijn om de herkenning te lezen en je even echt begrepen te voelen. Ik heb het ook mensen in mijn omgeving laten lezen om ze een betere indruk te geven over wat het met je doet.”

Anneke, ervaringsdeskundige

***

 

“Ik heb gehuild en gelachen tijdens het lezen van het boek Baby in mijn hoofd. Het was soms behoorlijk confronterend omdat het zo herkenbaar was. Ellen heeft net als de meeste van ons dezelfde valkuilen: ze heeft veel zelfkritiek, is een controlefreak, legt de lat te hoog, spreekt zichzelf bestraffend toe, durft niet zwak te zijn, heeft faalangst en krabbelt daar dan weer uit op. Wat ik zo mooi vindt aan Ellen is dat ze de wijsheden van anderen gebruikt om angst te transformeren naar positieve gevoelens zoals moedig zijn en het toegeven en aanvaarden van emoties in plaats er van tegen te vechten. Daardoor wordt het ‘makkelijker’ om met de situatie, haar rusteloze hoofd en de wereld om haar heen om te gaan. Een heerlijk confronterend boek, gevuld met tranen, grappige momenten en wijsheden.”

Melany Brunings

***