Vertrouwen

Wanneer je een wandeling maakt door het bos, zijn er altijd meerdere paden die je kunt volgen. Ter verduidelijking staan er paaltjes langs de route, die aangeven waar je heen moet, hoe lang het nog is en waar je eventueel een short-cut kunt nemen. Onwijs overzichtelijk!

Soms zou het fijn zijn als we in het dagelijks leven ook van die richtingaanwijzers zouden hebben. Wetende dat een rood bordje je zou leiden naar de liefde van je leven, een blauw bordje naar een nieuwe, toffe baan en een groene naar een happy family. En dat je dan ook weet hoe lang het nog duurt voor je de gewenste bestemming hebt bereikt.

Hoe doe je dat als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen en er geen paaltjes te bekennen zijn? Zelf probeerde ik jarenlang de juiste weg te vinden met mijn hoofd. Met oeverloos piekeren dacht ik controle te kunnen krijgen. Ik ging op zoek naar kennis – waar op zichzelf niets mis mee is – maar verloor mezelf in alle mogelijkheden, stappenplannen en tegenstrijdigheden.

Door middel van yoga en innerlijk werk ontdekte ik, dat er nog iets anders essentieel was om mijn weg te vinden. Iets dat is onze verre voorouders  gebruikten om de weg naar hun bestemming of terug naar huis te vinden, toen er nog geen wandelpaden en ANWB-bordjes waren.

Intuïtie! Die interne richtingaanwijzer hebben we allemaal. Een dieper weten waarop je kunt vertrouwen, ondanks alle gekke wendingen die ons leven kan nemen. Een weten dat je helpt bij het nemen van de juiste beslissing, het kiezen van het voor jou beste pad. Zelfs als dat nog nooit eerder begaan of overwoekerd is.

Wij zijn verleerd om onze intuïtie te gebruiken. Of eigenlijk is ons afgeleerd om erop te vertrouwen. En dat vertrouwen is de toegangspoort tot jouw intuïtie. Vertrouwen is als een setje vleugels die het een beetje lichter maken, die jou optillen zodat je net iets meer van het grotere plaatje kunt zien.

Omdat ik weet hoe verloren je je kunt voelen als zwanger worden/blijven niet lukt, heb ik een 5-delige gratis online cursus voor je ontwikkeld met het thema Vertrouwen. Hierin gaan we door middel van yogahoudingen, meditatie en mindset oefeningen ervoor zorgen dat je weer (meer) gaat vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Doe je mee?

Doe mee!

Klik hier om je aan te melden en direct te starten met de eerste les.