Ervaringen met fertiliteitsyoga

Nieuwsgierig naar de ervaringen met fertiliteitsyoga van andere vrouwen? Lees hieronder een aantal reacties van deelneemsters aan de cursus Fertility Yoga & Lifestyle.

Fertiliteitsyoga is voor mij erg belangrijk geweest bij het krijgen van mijn baby’tje Bram. Ik ben ervan overtuigd, dat deze vorm van yoga positief heeft bijgedragen aan mijn vruchtbaarheid. Daarnaast gaf de cursus mij ook innerlijke rust en kracht. Ik heb geleerd zacht voor mezelf te zijn, niet meer zo streng voor mezelf en mijn lijf. Geduld te hebben en de situatie te leren accepteren, zoals-ie is. Ook het delen van ervaringen was voor mij heel waardevol. Je zit met elkaar in hetzelfde schuitje en dat schept een band. Ik zou de cursus aanbevelen aan iedereen die een kinderwens heeft en die tot op heden nog niet heeft kunnen vervullen.

Judy

Fertiliteitsyoga heeft mij veel gebracht. Het was mijn eerste kennismaking met yoga, in een veilige omgeving tussen mensen die mijn gevoel zo goed begrepen. Ik vond het lastig om te gaan met mijn niet vervulde kinderwens en door de cursus leerde ik beter naar mijn hart en lijf te luisteren. Ellen is een geweldige coach, met vooral veel humor. Ik heb hele praktische tools meegekregen, die ik – ook nu ik moeder ben – nog steeds toepas.

Celine

Ellen is zelf een inspirerend voorbeeld, omdat zij laat zien dat vruchtbaarheidsproblemen naast pijn en verdriet ook tot iets heel moois kunnen leiden. Ik zou nog steeds graag moeder worden, maar mocht dat niet voor mij weggelegd zijn, dan heb ik er nu vertrouwen in dat ik mijn weg wel zal vinden en gelukkig kan worden. Verder was het interessant om meer te weten te komen over de invloed van bijvoorbeeld voeding en stress op de vruchtbaarheid. De yoga-oefeningen waren een goede, vernieuwende aanvulling op de oefeningen die ik al kende. Ik ben dankbaar dat Ellen en fertiliteitsyoga op mijn pad gekomen zijn!

Esther

Als persoon ben ik iemand die maar blijft doorgaan en ik voelde aan mijn lijf dat ik dat niet meer langer zou gaan trekken. Heel druk in mij hoofd en niks een plekje willen geven. Toen kwam ik bij Ellen terecht en las ik haar verhaal. Ik heb me meteen opgegeven en de cursus Fertility Yoga & Lifestyle met veel plezier en ook de nodige tranen gevolgd. De cursus geeft je handvatten om weer beter naar je lichaam te gaan luisteren, maar zorgt er ook voor dat je weer tijd voor jezelf maakt. En gaat inzien dat je leven niet alleen bestaat uit “het zwanger willen zijn”. Ik merk dat ik sinds de cursus met andere ogen om me heen kijk en meer kan genieten van al het moois dat er al is.

Caroline

Ik heb de cursus Fertility Yoga & Lifestyle gevolgd en vond het zo fijn. Ik had het gevoel ‘op slot’ te zitten na alle moeilijk gebeurtenissen van afgelopen jaren. Ik deed al aan yoga en zo kwam ik bij Ellen uit. Na haar gesproken te hebben wist ik het zeker: “Dit ga ik doen voor mijzelf!” doen. De cursus hielp me om weer bij mezelf te komen. Weer door te gaan met leven, weer voelen. En dat is goed gelukt. Ik ben erg dankbaar dat Ellen op mijn pad is gekomen. Ik kan het iedereen aanraden om het te toen. Vooral voor jezelf. Het geeft zoveel ontspanning en zoveel handige tools om verder te gaan.

Barbara

Ik ben ontzettend blij dat ik de cursus fertility yoga heb gevolgd. In een zware periode van behandelingen hebben de yogaoefeningen mij erg geholpen om tot rust en tot mezelf te komen. Mij werd duidelijk dat ik alles veel te gehaast deed en te weinig tijd voor mezelf nam. Daarnaast vond ik het mooi om tijdens de cursus stil te staan bij dankbaarheid voor de mooie dingen die er nu al zijn. Dit heeft me erg veel gebracht. Verder heb ik veel aan de voedingstips gehad en vond ik het erg fijn om ervaringen met Ellen en medecursisten te delen.

Lineke

In de woelige periode van vruchtbaarheidsbehandelingen, vol hoop en teleurstelling, waren de lessen bij Ellen een fijne plek om weer dichterbij mijzelf te komen. Daarnaast was het voor mij de eerste keer dat ik rechtstreeks contact had met vrouwen in een vergelijkbare situatie, ook dat heeft mij veel gebracht. Tenslotte leverde de theorie die Ellen door haar lessen heen vlocht een aantal waardevolle inzichten op. Ik ben nog steeds blij dat ik destijds meegedaan heb!

Debby

Het weekend heeft mij heel erg geholpen om weer rust en ontspanning te vinden in de stressvolle tijd van behandelingen. Twee dagen stil staan bij je grootste wens en de bijbehorende gevoelens gaf mij vooral heel erg veel rust. Ook de afwisseling van de “activiteiten” vond ik zeer prettig. Van – af en toe ingewikkelde – yogahoudingen naar grappige knutselopdrachtjes. De tips hoe beter voor jezelf en je lijf te zorgen vond ik heel waardevol. En het feit dat Ellen “ervaringsdeskundige” is, is echt een pré!

Anoniem
ervaringen met fertiliteitsyoga

Als je worstelt met zwanger worden – of dat nou kort is of lang is – ben je op zoek naar manieren om je (jullie) vruchtbaarheid te verbeteren. Je wilt immers alles wat je zelf kunt beïnvloeden weten en toepassen, om daarmee hopelijk je grote wens in vervulling te laten gaan. Het is dus belangrijk dat je weet waar je invloed hebt. En dat je tegelijkertijd ook leert te ontspannen in hetgeen je niet kunt controleren.

Zodra je dat onderscheid kunt maken, merk je dat behandelingen minder stressvol zijn en dat je minder snel uit balans raakt bij teleurstellingen. Met die gedachte in het achterhoofd heb ik deelneemsters gevraagd vooral hun persoonlijke ervaringen tijdens en na de cursus te delen. En niet zozeer of ze na de cursus snel zwanger zijn geraakt of niet.