online fertiliteitsyoga

Een unieke online cursus

ter ondersteuning bij vruchtbaarheidsproblemen

online fertiliteitsyoga

Als zwanger worden of blijven niet lukt, zet dat je wereld op z’n kop. Al snel draait alles in je leven om die mooie wens, die in een moeilijke strijd tussen hoop en wanhoop verandert. Deze online cursus helpt je om jezelf, het vertrouwen in je lichaam en de rust in je hoofd terug te vinden. Je leert wat je zelf kunt doen om je natuurlijke vruchtbaarheid te ondersteunen en hoe je kunt ontspannen in datgene dat je niet kunt controleren.

Lief voor je lichaam, je geest en jezelf!

Wat ontdek je in deze online cursus?

De online cursus bestaat uit 8 themalessen, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen: fertiliteitsyoga, voeding, leefstijl, stressreductie en innerlijk geluk. Naast verschillende online yogalessen en geleide meditaties omvat de cursus ook verrassende coachingsopdrachten, een berg kennis over het verbeteren van je natuurlijke vruchtbaarheid en tips om weer regie te krijgen over je levensgeluk. Het is leuk, leerzaam … en hier en daar op een liefdevolle manier confronterend!

Je volgt de online cursus zelfstandig: in je eigen tempo en op je eigen manier. Als je behoefte hebt aan begeleiding tijdens de cursus zijn daar verschillende mogelijkheden. Daar vertel ik je verderop wat meer over.

Fertiliteitsyoga

Je leert verschillende yogahoudingen en ademhalingstechnieken die helpen om het buikgebied te ontspannen en de hormoonbalans ondersteunen. We focussen niet alleen op de fysieke vruchtbaarheid, maar ook op hoe yoga kan helpen om stress te reduceren, je energieniveau te verbeteren en je (zelf)vertrouwen te vergroten. Je wordt hierin begeleid aan de hand van video’s: series die je dagelijks kunt doen, uitgebreide uitleg in de screencasts en stap-voor-stap instructievideo’s voor houdingen en oefeningen die wat meer uitleg vergen.

Meditatie & mindfulness

Wat is meditatie en hoe kan het je helpen als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen? Je maakt kennis met verschillende meditatietechnieken, die kunnen helpen om je gedachten te kalmeren, emoties toe te laten en rust in jezelf te vinden. Daarbij krijg je toegang tot verschillende begeleide meditaties, waaronder een bodyscan gericht op het hormoonstelsel en een meditatie voor het toe- en loslaten van emoties.

Stressreductie

De wetenschap is er nog niet over uit, maar ik geloof dat stress van grote invloed is op de vruchtbaarheid. En vruchtbaarheidsproblemen leveren op zichzelf een flinke berg stress op. Maar wat is stress nou eigenlijk en hoe beïnvloedt het je op fysiek en mentaal niveau? Wat zijn de grote veroorzakers van stress in jouw leven? Dit gaan we onderzoeken. Je ontdekt hoe je die stressfactoren kunt aanpakken door veranderingen aan te brengen in hoe je beweegt, ademt en leeft, hoe je erop reageert en hoe je denkt.

Voeding

Hoe beïnvloedt voeding je vruchtbaarheid? Wat zijn de basics en hoe zorg je ervoor dat je er niet in doorslaat en kunt blijven genieten? Met Ayurveda (traditionele Indiase geneeskunde) als uitgangspunt leer je in deze cursus hoe je specifieke voedingsmiddelen, kruiden en bereidingswijzen kunt gebruiken ter verbetering van je energieniveau en natuurlijke vruchtbaarheid. Gebaseerd op jouw lichaamstype en specifieke klachten.

Happiness

Als zwanger worden niet lukt, kan dat een ongelukkig en down gevoel geven. Je maakt je zorgen over de toekomst en geniet steeds minder van het nu. Dat helpt je op geen enkel vlak verder. Met leuke, creatieve en speelse opdrachten leer je je eigen kleine geluksmomenten (weer) te creëren en kom je in contact met je innerlijke bron van geluk. Zodra je daar meer mee in verbinding bent, durf je meer te vertrouwen op het leven en zul je minder snel/lang uit balans zijn bij tegenslag.

Rituelen

Ondervind de kracht van (yoga)rituelen en leer hoe je ze kunt inzetten bij belangrijke momenten, zoals bijvoorbeeld een terugplaatsing, verlies en intimiteit. Maar ook hoe kleine rituelen in je dagelijkse leven ervoor zorgen dat je gemakkelijker in balans blijft.

Dagelijks wat me-time!

We zijn het niet meer gewend, maar dagelijks even met jezelf zijn doet wonderen in hoe je je voelt. De oude yogi’s noemden dat sadhana: dagelijks tijd maken voor spirituele oefeningen. Voor mij maakt mijn dagelijkse yoga practice het grote verschil in mijn leven. Elke dag even tijd maken om écht in verbinding te zijn met mezelf, ruimte te geven aan wat er vanbinnen leeft, spanning los te laten en te voelen wat ik nodig heb. Om daarna – meestal – opgeruimd en fris aan de dag te beginnen. Dat gun ik iedereen.

Hoe eenvoudig het ook klinkt: een half uurtje tijd voor jezelf … voor veel mensen is het toch heel lastig om dit in het dagelijks leven te integreren. Met behulp van online yogalessen, geleide meditaties en uitgebreide instructievideo’s helpt de cursus je om een eigen dagelijkse practice in je leven te integreren, zodat je midden in de achtbaan van vruchtbaarheidsproblemen steeds weer bij jezelf kunt komen. Al het materiaal dat je voor deze cursus ontvangt, blijft onbeperkt voor jou toegankelijk.

Voorproefje

De cursus bestaat uit 8 lessen, waarin steeds een specifiek thema centraal staat dat te maken heeft met je vruchtbaarheid en het proces waarin je zit. In een zogenaamde ‘screencast’ gaan we de diepte in op dat thema. Daarnaast krijg je allerlei oefeningen en opdrachten om te onderzoeken hoe dat thema van invloed is op jouw leven en welzijn en hoe je dat positief kunt veranderen. Ook ontvang je bij elke les yogavideo’s met instructies, begeleide lessen, ademhalingsoefeningen en geleide meditaties.

Een voorbeeld van zo’n instructievideo gaat over het ontdekken van je ademhaling. In de video krijg je uitleg over het belang van de buikademhaling (ons natuurlijke ademhalingspatroon) en krijg je tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat de kwaliteit van je ademhaling verbetert.

Deelnemen

Je kunt op ieder moment starten met de online cursus. Zodra je je hebt aangemeld ontvang je toegang tot de introductie en de 8 themalessen. Je kunt alles in je eigen tempo volgen.

Support

Online betekent niet dat je de cursus helemaal in je eentje hoeft te doen. Als je behoefte hebt aan support, feedback of extra uitleg kun je via e-mail contact met me opnemen. Ik probeer je dan zo goed mogelijk op weg te helpen. Is je vraag te groot of complex om via e-mail te beantwoorden, dan kun je tegen een kleine vergoeding een (online) sessie met me inplannen.

Waarom kan ik je helpen?

Ellen van der ValkIk ben Ellen van der Valk. Sinds 2012 begeleid ik vrouwen die worstelen met een (nog) onvervulde kinderwens. Toen het ons niet lukte om zwanger te worden, zelfs niet met medische behandelingen (iui en ivf) en vervolgens een ultra-gezonde leefstijl, bleken yoga,  meditatie en bewustwording voor mij steeds weer een onmisbare steun en enorme inspiratiebron. Ze hielpen me om mijn probleem vanuit een ander perspectief te zien, de ‘zin’ ervan te ontdekken en mijn leven zoals het is met verwondering en nieuwsgierigheid te omarmen. Ik voel me bevoorrecht en enorm dankbaar daarvoor. Het is mijn passie om deze schatten met anderen te delen.

Ik geloof niet in een standaard oplossing, die voor iedereen werkt. Met deze online cursus bied ik dan ook geen pasklare oplossing, geen stappenplan. Maar wel veel handvatten en een veilige plek. Waar je leert wat je wél kunt beïnvloeden en wat voor jou werkt. En hoe je de rest kunt durven loslaten. Waar je inspiratie, (h)erkenning, informatie en inzichten vindt. En bovenal je eigen-wijsheid. Waar je even afstand kunt nemen van je gepieker. Waar er ruimte is voor jouw emoties, maar ook voor humor en lichtheid. Zodat je weer wat dichter bij jezelf komt en van daaruit met meer vertrouwen en rust verder wandelt op jouw unieke levenspad.

Praktische informatie

 • Prijs

  Deze online cursus kost € 69. Vind je het prettig om tijdens deze individuele cursus persoonlijk contact te hebben om bijvoorbeeld samen te oefenen, specifiek in te zoomen op jouw situatie of te sparren over dingen waar je mee worstelt? Dan kun je aanvullend een (online) privésessie boeken. Een online sessie duurt 30 minuten en kost € 30.

 • Aanmelden

  Aanmelden voor de online cursus kan hier. Na betaling ontvang je binnen drie werkdagen toegang tot de introductie van de cursus en de 8 themalessen.

 • Benodigdheden

  Ervaring met yoga is niet nodig. Wel heb je een laptop/computer/tablet met internetverbinding en geluid nodig. Daarnaast is het voor je dagelijkse practice fijn om in ieder geval een yogamatje, twee yogablokken, een stevig kussen en een dekentje te hebben.

 • Vragen?

  Vraag je je af of deze cursus voor jou geschikt is? Twijfel je welke cursus het beste aansluit op jouw behoeften? Heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met me op. Dat kan door te bellen (+31 6 39 506 546) of via e-mail (ellen@yogaempowerment.nl). Dan bekijken we samen of deze cursus echt is wat je zoekt en jou verder helpt.

Ervaringen van anderen

Online fertiliteitsyoga

“Ik wist niet zo goed wat ik mij van een screencast voor moest stellen, maar ik moet zeggen dat ik het een heel fijne manier vind om informatie tot mij te nemen. Mijn man kwam toevallig binnenlopen en heeft de rest van jouw verhaal gevolgd. Dit zegt wel iets want hij is nogal kritisch!”

Judy

Online fertiliteitsyoga

Online fertiliteitsyoga

“Ik vind dat je de cursus op een hele prettige toegankelijke manier vormgeeft, je bent een fijne en betrokken cursusleidster. Ook al zie ik je alleen online.”

Britt

Online fertiliteitsyoga

Online fertiliteitsyoga

“De slaapyoga vind ik echt een fantastische uitvinding! Wat is dit heerlijk zeg. Ik krijg er zoveel energie van en vind het zo bijzonder dat het mijn gedachten stopt.”

Els

Online fertiliteitsyoga

Online fertiliteitsyoga

“Ik ben heel blij dat ik de online cursus heb gevolgd. Het heeft heel wat deuren voor me geopend en het was goed voor mijn eigen ‘ik’.”

Wendy

Online fertiliteitsyoga

Online fertiliteitsyoga

“Dankzij de positieve lessen van Ellen heb ik de afgelopen 2 maanden meer rust gekregen en meer vertrouwen dat ik het pad van mijn onvervulde kinderwens op mijn manier kan bewandelen. De yoga is voor mij van nog grotere waarde gebleken dan ik van tevoren dacht.”

Ismay

Online fertiliteitsyoga

Deelnemen

Je kunt op ieder moment starten met de online cursus. Zodra je je hebt aangemeld ontvang je toegang tot de introductie en de 8 themalessen. Je kunt alles in je eigen tempo volgen, al het lesmateriaal blijft voor jou onbeperkt toegankelijk.