Listen to your Heart | yoga & coaching retreat

18 t/m 25 oktober 2019

platteland van Valencia, Spanje

I got lost in my own head.

Ben jij jezelf een beetje kwijt geraakt?

Soms overkomt het je, zo’n verloren gevoel. Misschien heb je een burn-out (gehad), worstel je met een (nog) onvervulde kinderwens of mis je de flow in jouw leven. De glans is eraf.

En toch ga je maar door. ‘’Want zo hoort het nu eenmaal,’’ praat je jezelf aan, “en ik heb toch eigenlijk niets te klagen?” Doorbijten kun je. Dat voelt misschien zelfs veilig. Maar ergens van binnen weet je dat het niet de beste oplossing is …

Durf je nog op jezelf te vertrouwen?

Wat houd jou tegen om te kiezen voor tijd en ruimte voor jezelf? Om stil te gaan staan en te erkennen dat je niet happy bent en even niet meer weet hoe nu verder. Is het de angst om een verkeerde keuze te maken? Tijd te verliezen? Volledig in te storten?

Durf jij nog op jezelf en je intuïtie te vertrouwen? Of heb je de regie ongemerkt uit handen gegeven? Omdat je ergens – along the way – bent gaan geloven dat je niet goed, sterk of waardevol genoeg bent? En levert dat veel onrust en stress? Omdat je je opgesloten voelt in een situatie waarin je niet wilt zijn en je tegelijkertijd niet durft te veranderen?

You were born with wings,

why prefer to crawl through life?

Rumi

fertility retreat

Listen to your Heart | yoga & coaching retreat

Een retreat geeft je de mogelijkheid om even afstand te nemen van je dagelijkse verantwoordelijkheden, je volle agenda en de hectiek van alledag. Om écht stil te gaan staan.

On de naam True Nature Retreats organiseren wij – Ellen & Joost – sinds 2017 retreats, om je weer tot de kern, jouw ware natuur te laten komen De ontspanning en innerlijke rust die je dan ervaart, helpen je om het wonder van het leven bewuster te ervaren en geeft je inzicht in hoe jij daar op je eigen unieke manier onderdeel van uitmaakt en aan kunt bijdragen.

We zijn er allebei van overtuigd dat dit proces geen luxe is, maar broodnodig in een wereld die gebukt gaat onder stress, strijd, uitputting, depressie en eenzaamheid. Meer open harten is onze missie! Daaraan dragen we bij door ruimte en tijd te bieden om naar binnen te keren aan iedereen die dat wil.

Van 18 t/m 25 oktober 2019 organiseren we de Listen to your Heart retreat. Een kleinschalige retreat waarin natuur, yoga, coaching, meditatie, lekker en gezond eten, goede gesprekken, stilte, een veilige plek, hier en daar een spiegel voorhouden, spontane acties, hartsverbindingen en plezier maken centraal staan. Onder de Spaanse zon op het platteland in Valencia.

Hoewel deze retreat niet specifiek gericht is op het thema fertiliteit, is het voor vrouwen en mannen die hiermee worstelen wél een mooie en geschikte retreat om met dat thema aan de slag te gaan. Er zijn maximaal 5 deelnemers, dus er is alle ruimte voor (individuele) begeleiding.

“Mijn hart staat weer open voor nieuwe kansen en al het moois om me heen. Ik voel weer de kracht in mezelf om deze wereld nog mooier te maken.”

Lianne van Genugten

Programma

 • Yoga

  Elke ochtend beginnen we de dag bij zonsopkomst met een lange yogasessie op het terras om je hoofd helder te krijgen en je hart te openen. En elke avond sluiten we de dag af met een meditatie onder de sterrenhemel. Daarnaast krijg je tijdens de retreat een privéles van Ellen. De yoga is zowel voor beginners als gevorderden geschikt.

 • Coaching

  Voorafgaand, tijdens én na deze retreat heb je een (online) coachingsgesprek met Joost. Om je voor te bereiden én je tijdens en na de retreat te helpen om de inzichten die je meeneemt ook in je dagelijkse leven te implementeren.

 • Ayurvedische massage

  Een heerlijke, lange (1,5 uur) zachte massage gebaseerd op de principes van ayurveda is inbegrepen in deze retreat. Als het weer het toelaat, wordt de massage buiten gegeven in de natuur, wat het weldadige effect ervan vergroot. Masseuse Monica deelt erna de inzichten en boodschappen die ze tijdens het masseren van jouw lichaam ontvangt.

 • Don’t miss your life

  Tijdens de retreat kun je deelnemen aan de ‘Don’t miss your Life’ workshop. Een onconventionele en prachtige groepsworkshop waarin je écht terugkomt bij de kern.

 • Natuur

  Vanuit het huis stap je meteen de natuur in en kun je heerlijk wandelen. Daarnaast bezoeken we tijdens de retreat een aantal prachtige natuurgebieden om te hiken. Neem stevige schoenen mee en een broek met lange pijpen … we bewandelen soms ongebaande paden!

 • Gezond en lekker eten

  Tijdens de retreat kun je genieten van heerlijke veelal vegetarische maaltijden. Die vers bereid worden met zoveel mogelijk lokale, ecologische ingrediënten. Ook is er een Ayurvedische kookworkshop, waarin je uitleg krijgt over hoe je met behulp van voeding, bereidingswijze en kruiden jezelf in balans kunt brengen (of krijgen), gebaseerd op jouw lichaamstype. Daarna gaan we samen koken.

 • Me Time & Inspiratie

  Tussen de verschillende programma-onderdelen door is er tijd om te luieren. We zijn immers niet voor niets in het land van de siësta! Hoe je die luiertijd invult, is aan jou. Een middagdutje, plonsen in het zwembadje, lezen, schrijven of gewoon zitten, rondkijken en kletsen. Alles is goed. Voor nog meer inspiratie is er een kleine bibliotheek aanwezig met mooie boeken.

Locatie: het platteland van Valencia

fertility retreat

De retreat vindt plaats in de directe omgeving van ons fijne huis, gelegen op het platteland van Valencia. Tussen de akkertjes met sinaasappels en olijven en natuur.

Er zijn tweepersoons- en eenpersoonskamers met gedeeld sanitair, toiletten, gezamenlijke keuken en woonkamer. Er is een grote tuin met verschillende plekken waar je samen kunt zijn met anderen of je in je eentje even terug te trekken, bijvoorbeeld in de hangmat. Ook is er een zwembad en een buitendouche waar je kunt afkoelen. De yogalessen en meditaties doen we lekker buiten op het grote terras. Daarnaast is er in de directe omgeving van het huis veel gelegenheid om te wandelen en te hiken.

De locatie ligt op ongeveer 25 minuten rijden van het vliegveld. Je wordt daar opgehaald en weer teruggebracht, maar met eigen vervoer komen kan uiteraard ook. Er is geen goede verbinding met het O.V.

“Je hebt yoga retreats en yoga retreats. Deze week had voor mij een gouden randje. Als je nog twijfelt om hierheen te gaan…look no further! De persoonlijke aandacht, de kleine groepen waarin iedereen zichzelf mag zijn, de fijne yoga die zowel uitdagend is als zacht, de coaching die lagen afpelt …  met de natuur als verbindende factor. Ik gloei nog na.”

Annemarie Verhagen – van Dam

Praktisch

 • Data

  De retraite begint op vrijdag 18 oktober om 18:00u. Als jouw vliegtuig eerder aankomt, ben je ook eerder op de dag al welkom. We eindigen op vrijdag 25 oktober – na een laatste yogales – met ontbijt. Het programma is daarna afgelopen, maar ook hier is het mogelijk nog even te blijven hangen, mocht je vliegtuig pas later op de dag vertrekken.

 • Investering

  Deelname aan deze compleet verzorgde, intensieve retreat kost € 980.

  Inclusief:

  • online coachingsgesprek voorafgaand aan de retreat
  • elke ochtend een lange yogales
  • dagelijks een begeleide avondmeditatie
  • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer
  • alle maaltijden, tussendoortjes en thee/water/koffie
  • ayurvedische massage van 1,5 uur
  • 2 prachtige hikes in de natuur
  • workshop ayurvedisch koken
  • Don’t miss your life‘-workshop
  • een individueel coachingsgesprek tijdens de retreat
  • een privéles therapeutische yoga tijdens de retreat
  • 7 dagen zonder wifi
  • follow-up coachingsgesprek na de retreat
 • Vlucht en verzekeringen

  Vliegticket, reis-/annuleringsverzekering en evt. autohuur regel je zelf en zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 • Additionele diensten

  • Pick-up/drop-off: € 12,50 (p.p. enkele reis)
  • Toeslag 1-persoonskamer met eigen sanitair: € 125 (niet meer beschikbaar)
  • Toeslag 1-persoonskamer met gedeelde douche & toilet: € 75
  • Extra overnachting voorafgaand of na de retreat: € 45 (maximaal 1 nacht voor en/of na)

  Mocht je voor of na je verblijf nog een paar dagen willen genieten van Valencia, dan is het mogelijk om gebruik te maken van ons appartement in het historisch centrum (mits beschikbaar). Geef dat aan bij reservering, dan sturen we je alle benodigde informatie toe.

“Zelfgroei is teder. Het is heilige grond. Grootser kun je niet investeren.” Steven Covey

“Het was een heel bewuste keuze om voor een tweede keer terug te gaan naar deze prachtige plek, met deze twee mooie mensen. Vorig jaar is de retraite het startpunt geweest van een ontzettend mooi en waardevol persoonlijk proces, dat ik echt heb kunnen starten dankzij de ontzettend goede en liefdevolle begeleiding van Ellen en Joost. Zij weten je te raken en je datgene wat je nodig hebt aan te reiken.”

Christa Brandsen

Over Ellen & Joost

Ellen van der Valk

Ellen van der Valk

Voordat ik in 2011 besloot om het roer om te gooien en mijn hart te volgen, werkte ik 10 jaar in het bedrijfsleven als manager en HR consultant. Daardoor ken ik ‘the drill’ en begrijp ik hoe hoog de druk, de verwachtingen kunnen zijn en hoe lastig het is om te midden daarvan de rust in jezelf te vinden en behouden.

Door het uitblijven van een zwangerschap werd ik door het leven zelf gedwongen tot bezinning. Want als ik geen kinderen zou krijgen … hoe zag mijn levensgeluk er dan uit? Het maakte me duidelijk dat het tijd was om mijn hart te openen en te volgen. Dat was een pijnlijk en bevrijdend proces, waarin yoga een onmisbare rol speelde. Mijn yogamat was de plek waar ik mezelf uiteindelijk weer vond, inclusief mijn eigen wijsheid, innerlijke rust en diep vertrouwen in het leven.

Vanuit kennis, ervaring, intuïtie en passie help ik mensen om verlichting te brengen bij fysieke klachten en inzicht te verkrijgen in achterliggende mentale en/of emotionele spanningen. Mijn lessen zijn gebaseerd op Pralaya Yoga (leraar Robert Boustany) en het Tibetaanse boeddhisme (leraar Tulku Lobsang Rinpoche).

Jan-Joost Frank

Ik ben Jan-Joost Frank en als transformatiecoach begeleid ik je bij het vinden of herontdekken van jouw ware natuur. Omdat het mijn overtuiging is dat we in die ware natuur het geluk vinden.

Als procesbegeleider help ik je de juiste omstandigheden te creëren en loop samen een stukje met je op in het proces van jouw transformatie. Dat doe ik op liefdevolle wijze, wat niet betekent dat zo’n proces altijd comfortabel is. Mijn bijdrage is er wel altijd op gericht om jou (meer) jezelf te laten worden. Want dat is volgens mij het doel in dit leven: Jezelf worden.

Naast dat andere doel, wat mijns inziens genieten is.

En beiden kunnen een uitdaging zijn in de hectiek van vandaag waarin targets, bezuinigingen, reorganisaties, tophypotheken, etc de norm lijkt geworden. Waarbij ons hoofd soms zeer vasthoudend iets anders roept, dan we diep van binnen voelen.

Zo was het voor mij jarenlang, als ondernemer van een succesvol mediabedrijf. Tot ik door diepgaand zelfonderzoek tot het inzicht kwam dat ik mijn gezondheid en daarmee mezelf geweld aan deed. In 2015 stopte ik met mijn bedrijf, gaf ik mezelf de ruimte om te spelen en mijn ware zelf te herontdekken. De natuur speelde daarin een belangrijke rol, want daardoor leerde ik weer naar de stem van mijn hart te luisteren. En ook mijn leraren en inspiratiebronnen: Robert Boustany, Tulku Lobsang Rinpoche, Tony Robbins, Ayahuasca, Tantra en Yoga.

Telefoon

+31 6 39 506 546

Mail

elllen@yogaempowerment.nl