Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/pkpg265644/domains/fertilityyogalifestyle.com/public_html/wp-content/themes/Enfold/functions-enfold.php on line 332

Warning: Creating default object from empty value in /home/pkpg265644/domains/fertilityyogalifestyle.com/public_html/wp-content/themes/Enfold/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28
Kinderwens Retraite | Ellen van der Valk & Jan-Joost Frank
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkpg265644/domains/fertilityyogalifestyle.com/public_html/wp-content/themes/Enfold/config-templatebuilder/avia-template-builder/php/asset-manager.class.php on line 834

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/pkpg265644/domains/fertilityyogalifestyle.com/public_html/wp-content/themes/Enfold/config-templatebuilder/avia-template-builder/php/asset-manager.class.php on line 834

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkpg265644/domains/fertilityyogalifestyle.com/public_html/wp-content/themes/Enfold/config-templatebuilder/avia-template-builder/php/generic-helper.class.php on line 84

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pkpg265644/domains/fertilityyogalifestyle.com/public_html/wp-content/themes/Enfold/config-templatebuilder/avia-template-builder/php/generic-helper.class.php on line 84

True Nature Retreats

Onder de Spaanse zon en een oneindige sterrenhemel. De geur van sinaasappelbloesem. Het geluid van de natuur. Daar waar er tijd en ruimte in overvloed is, start een prachtige reis. Een avontuur waarin bewustwording, groei, gezondheid, helderheid, richting en genieten centraal staan. Vanuit je hoofd, naar je hart.

Onder de naam True Nature Retreats organiseren Jan-Joost en Ellen bewustwordingsretraites. Als je te maken hebt met een (nog) onvervulde kinderwens en niet meer weet hoe je verder moet, biedt een retraite je de veilige plek en ruimte om stil te staan, te voelen, op te laden en tot nieuwe inzichten te komen.

In verbinding met jouw ware natuur, jouw True Nature.

Ik ging oververmoeid en met het gevoel mezelf kwijt te zijn richting de retreat en meteen, vanaf aankomst, voelde ik de rust weer terugkomen. Ik voelde me heel welkom en het is een prachtige plek. In de loop van de week voelde ik me weer helemaal mezelf, inclusief levensvreugde. Heel bijzonder hoe Ellen en Jan-Joost de juiste sfeer wisten neer te zetten, waardoor iedereen zichzelf kon zijn en alle gevoelens welkom waren. Ik ging met meer energie, maar vooral met meer rust en meer zelf-liefde naar huis. Ik denk er nog vaak aan terug en dan voel ik me meteen weer rustig worden. Dankjewel Ellen en Jan-Joost voor deze onvergetelijke en voor herhaling vatbare ervaring.

Marieke OppersWijkverpleegkundige Buurtzorg Nederland

Ik deed mee aan de retreat van oktober 2019. Het was voor mij de eerste keer dat ik aan een retreat deelnam. Het was geweldig! Wat een puur adres, wat een pure mensen zijn Jan-Joost en Ellen. Ze inspireerden me, behandelden me, onderwezen me, genazen me zo goed. Dit alles in combinatie met de adembenemende omgeving en hun geweldige huisdieren. Ik ben nu klaar voor de winter  en wil dit juweel aan iedereen aanbevelen!

Stef Janssen Ondernemer

Wil jij?

 • JE DAG IN STILTE BEGINNEN MET EEN ZONSOPGANG OP HET YOGATERRAS?

 • GENIETEN VAN EEN PRACHTIGE OMGEVING IN DE NATUUR?

 • EEN WEEK LANG SUPERGEZOND EN HEERLIJK ETEN?

 • LEREN HOE JE ZELF JE ENERGIENIVEAU STERK KUNT VERHOGEN?

 • Voelen dat je leeft?

 • ELKE DAG ACTIEF MET JE GEZONDHEID BEZIG ZIJN?

 • LEVEN VANUIT JOUW PERSOONLIJKE MISSIE?

 • AFREKENEN MET ONGEZONDE GEWOONTES EN OVERTUIGINGEN?

Het klinkt misschien zwaar, maar dit is echt life-changing! Het is zo’n enorm cadeau aan jezelf. In geen jaren heb ik mezelf zo’n cadeau gegeven. Na de retreat voelde ik me letterlijk en figuurlijk verlost van een harnas. Ik voelde me zo vrij en energiek, dat had ik niet voor mogelijk gehouden. Ik twijfelde vooraf wel, want het is best een flink bedrag. Maar toen bedacht ik me: hoe vaak geef ik onbewust geld uit aan andere dingen, die samen opgeteld lang niet zo waardevol zijn?

Marleen Westerop Marleen Westerop Trainer & coach Effectiever en relaxed werken

True Nature Retreats doet haar naam eer aan. Ellen en Jan-Joost delen hun gastvrijheid, warmte en eerlijkheid met je. Door de gesprekken, yogalessen, het heerlijke eten en de prachtige natuur krijg je de ruimte om helemaal bij jezelf te komen en te voelen waar je behoefte aan hebt. Alles mag er zijn. Lachen en huilen wisselen elkaar af, beiden zijn meer dan welkom. Voor mij persoonlijk is deze retreat een life-changer geweest. Door de openheid en liefdevolle aandacht van Jan-Joost en Ellen heb ik beslissingen kunnen nemen, die ik niet eerder kon nemen en ruimte kunnen creëren, waar dit voorheen niet lukte. Dit was wel de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ik bij True Nature Retreats ben geweest. ❤️

Wendy PiersmaManager & freelance tekstschrijver

Happiness is our mission

Onze missie is om bij te dragen aan het geluk, de vrijheid, de gezondheid en de verbondenheid van alle levende wezens op onze aarde. Dat doen we door een veilige, liefdevolle en empowering plek te bieden aan diegenen die dat nodig hebben.

We zoeken het geluk vaak buiten onszelf: in ons werk, relaties, huis, spullen, uiterlijk, hobby’s, kinderen … Al die factoren kunnen een diep geluksgevoel creëren. Maar dat gevoel is altijd tijdelijk als we niet in verbinding zijn met ons werkelijke zelf. De bron van werkelijk geluk ligt in jezelf en kun je ten volle ervaren als je leeft vanuit jouw True Nature.

Vanuit onze eigen ervaringen – die we met vallen en opstaan hebben vergaard – en opleidingen begeleiden we je tijdens de True Nature Retreats terug naar jouw kern. Zodat je een betere versie van jezelf kunt worden. We helpen je de architect van je eigen leven te worden. We want you to be happy!

De retreats die momenteel ingepland staan, zijn toegankelijk voor iedereen … dus ook voor mensen die met andere thema’s worstelen dan kinderwens of vruchtbaarheid. We werken in kleine groepen (maximaal 8 personen) met voldoende mogelijkheid tot individuele coaching. We kunnen je binnen deze setting dan ook heel specifiek coachen op dit thema.

Voor wie zijn deze retreats bedoeld?

True Nature Retreats zijn voor iedereen die op zoek is naar ruimte, rust en inspiratie om echt bij de kern te komen. Door een week lang uit je dagelijkse hectiek, relaties en patronen te stappen, voel je beter hoe het werkelijk met je gaat, wat je écht wilt en wat je nodig hebt.

Met True Nature Retreats geven we je een plek om bij jezelf, je ware natuur te komen. De natuurlijke omgeving waarin we verblijven helpt daar bij. Daarnaast zetten we o.a. coaching, yoga, meditatie, energiewerk en mind management in om je te helpen weer in verbinding te komen met jouw essentie. Want daar liggen de ontspanning, de antwoorden en jouw groei verborgen.

Door de kleine groepsgrootte (maximaal 8 deelnemers) is er heel veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. De yogalessen, coaching en programma-onderdelen worden aangepast aan jouw behoeften en (on)mogelijkheden. Je hoeft dus geen ervaren yoga-beoefenaar te zijn of al van alles op het vlak van persoonlijke ontwikkeling gedaan te hebben (dat mag uiteraard wel).

Het allerbelangrijkste? Dat je bereid bent om naar binnen te keren en eerlijk naar jezelf te kijken.

Locatie en Accommodatie

De retreat vindt plaats op het platteland van Valencia – op 25 minuten van het vliegveld en 35 minuten van het centrum van Valencia. Omringd door kleine akkertjes met sinaasappel-, olijf- en amandelbomen en direct aangrenzend aan de locatie een prachtig stuk natuur.

Er zijn 1- en 2-persoonskamers met goede bedden. Het sanitair is gedeeld. Er wordt voor ons gekookt in de gezamenlijke keuken. Chillen kan in de gedeelde woonkamer, of – beter nog – lekker buiten in de fijne tuin, die groot genoeg is om je terug te trekken. Tevens is er een heerlijk zwembad om af te koelen en een buitendouche. De directe omgeving biedt veel gelegenheid om te wandelen, hiken en stil te zijn.

Jummy healthy food

Ontbijt, lunch & diner en snacks. Versbereid. Supergezond en LEKKER! Vegetarisch. Kleurrijk. Verrassend. Groente en fruit van de locals.

Energie is cruciaal voor jouw groei en ontwikkeling. De maaltijden die we serveren stabiliseren en verhogen je energieniveau. Dus geen dips na het eten, maar een voldaan en blij gevoel. en daarom leren we je hoe je je eetpatroon thuis kunt aanpassen, mocht je dat willen.

Je hebt retreats en retreats. Deze week had voor mij een gouden randje. De persoonlijke aandacht, de kleine groep, waarin iedereen zichzelf mag zijn, de fijne Prayala Yoga die zowel uitdagend is als zacht. Ellen is een zeer bijzondere vrouw die in haar lessen en meditaties zorgt, dat je het gevoel hebt dat ze het alleen tegen jou heeft. Daarnaast: de maaltijden, de honden … need I say more? Ellen en Jan-Joost zijn zo bijzonder, omdat ze elkaar en iedereen in de groep laten zijn wie ze zijn. Daarnaast zorgen de workshops van Jan-Joost ervoor, dat er nog wat lagen afgepeld worden en emoties losgelaten kunnen worden. Maar dan zijn we er nog niet … de wandelingen langs prachtige rotspartijen, de yoga tijdens zonsopgang, de watervallen … de natuur is een verbindende factor. Ik gloei nog na en neem alle mooie levenslessen mee. Hasta la vista! Tot een volgende keer.

Annemarie van DamMedewerker interne communicatie, coach & yogadocent

Praktisch

 • RETREAT DATA 2020

  20 t/m 27 maart (volgeboekt)
  17 t/m 24 april (volgeboekt)
  19 t/m 25 juni
  18 t/m 25 september (nog 3 plekken)

 • WAT IS INBEGREPEN?

  Programma
  – 3 coachingsgesprekken (vooraf, tijdens en na de retreat)
  – elke ochtend een lange yogales
  – dagelijks een begeleide avondmeditatie
  – een ayurvedische massage van 1,5 uur met reading
  – 2 prachtige hikes in de natuur
  – 2 yoga therapie sessies
  – workshops
  – tussentijdse opdrachten/oefeningen t.b.v. jouw persoonlijke ontwikkeling
  – 7 dagen zonder wifi
  – afsluitingsritueel

  Verzorging
  – 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer
  – alle maaltijden, tussendoortjes en thee/water/koffie

 • KOSTEN

  De kosten voor deelname aan een compleet en op maat gemaakt retreat programma: € 695.

  Kosten voor een volledig verzorgd verblijf, inclusief alle maaltijden, tussendoortjes, water/thee/koffie en overnachtingen op een 2-persoonskamer: € 425.

  In totaal betaal je voor deelname aan deze 7-daagse retreat € 1120 per persoon.

  Bij aanmelding langer dan 3 maanden vóór aanvang van de retreat geldt een early-bird prijs van € 595 voor deelname aan het retreat programma.

 • VLIEGTICKET EN ANNULERINGSVERZEKERING

  Vliegticket, reis-/annuleringsverzekering en evt. autohuur regel je zelf en zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 • EXTRA’S

  1-persoonskamer:
  Er zijn twee 1-persoonskamers beschikbaar, die samen het sanitair delen. De toeslag hiervoor is € 125.

  Extra overnachting:
  Het is mogelijk om een dag eerder te komen en/of een dag later te vertrekken. Een extra nacht met ontbijt kost € 50.

  Pick-up/drop-off:
  De locatie is niet bereikbaar met openbaar vervoer. We bieden een pick-up/drop-off service voor vliegveld Valencia voor € 15,00 p.p. enkele reis. Tijden sluiten aan op jouw aankomst/vertrek.

 • VOOR- OF NAPRET IN VALENCIA

  Mocht je voor of na je verblijf nog een paar dagen willen genieten van Valencia, dan is het mogelijk om gebruik te maken van ons appartement in het historisch centrum (mits beschikbaar). Geef dat aan bij reservering, dan sturen we je alle benodigde informatie toe.

Waar ik voor ging: rust in mijn kop en luisteren naar mijn lijf. Wat ik achter heb gelaten: veroordelende gedachten over mezelf en anderen. Wat ik mee heb genomen: de rust en ruimte om stil te staan en te voelen. De zon op je huid en wind in je haren, maar ook emoties, zowel de lach als de traan. Dank je wel Ellen, voor je aarding en inspiratie om weer in contact te komen met mijn lijf en omgeving. Dankjewel Jan-Joost, voor het zijn van een anker op een woelige zee. Dank jullie wel mede-zoekenden, voor het geven van ruimte en inzichten en dat ik jullie dat ook mocht geven. Dank aan mezelf, dat ik deze ruimte heb genomen. Dank aan de beesies, voor het er zijn en aan Maxie in het bijzonder. Dank aan buuf Ana, die zo vrijgevig is. En dank aan massagetherapeute Moni, voor het geven van iets dat ik nog niet helemaal kan omschrijven maar voelt als een mooi geschenk.

Dorien Verstraeten Retail Marketing Manager

Vorige week voor de tweede keer naar een True Nature Retreat van Ellen en Jan-Joost geweest. Een absolute aanrader!! Het was een heel bewuste keuze om weer terug te gaan naar deze prachtige plek met deze twee mooie mensen. Vorig jaar is de retreat het startpunt geweest van een ontzettend mooi en waardevol persoonlijk proces. Dat proces heb ik echt kunnen doorlopen dankzij de ontzettend goede en liefdevolle begeleiding van Ellen en Jan-Joost. Zij weten je te raken en je datgene wat je nodig hebt aan te reiken. Ik zou iedereen dus zonder twijfelen aanbevelen hier heen te gaan.

Christa Brandsen Directielid & leerkracht - School of Understanding

Begeleiding

De True Nature Retreats worden begeleid door Ellen van der Valk en Jan-Joost Frank. Ellen is gecertificeerd yogadocent met ruim acht jaar ervaring in het begeleiden van verschillende groepen en individuen rondom het thema bewustwording en mind/body werk. Ze is gespecialiseerd in fertiliteitsyoga en coaching op het vlak van kinderwens & fertiliteit. Jan-Joost Frank is coach met een bijzonder talent voor het begeleiden van persoonlijke transformatieprocessen. Als gepassioneerde ervaringsdeskundige kan hij je op het thema kinderwens/fertiliteit helpen diepe inzichten en nieuwe perspectieven te krijgen, die maken dat je met meer ontspanning en vertrouwen verder kunt.

Ellen van der Valk

Toen ik in het bedrijfsleven werkte, volgde ik verschillende coachingstrajecten en trainingen op het vlak van (zelf)leiderschap. Daarin leerde ik veel, maar uiteindelijk kon ik pas écht veranderen toen ik mijn lichaam en (on)bewustzijn erbij betrok. Die ontdekking is uitgegroeid tot een ware passie en mijn werk als yogadocent en begeleider van retreats.

Yoga legt de verbinding tussen je hoofd, je lichaam en je hart. En dat maakt je op alle vlakken flexibeler, krachtiger en meer open. Je ontdekt wie je daadwerkelijk bent, voorbij je gedachten, oordelen en rollen. Daardoor ben je beter in staat de betekenis van jouw leven te ervaren én zelf meer betekenis aan je leven te geven. Op jouw unieke manier. Dat is niet zweverig, maar juist hartstikke praktisch (en nodig).

Jan-Joost Frank

Als transformatiecoach begeleid ik je bij het vinden of herontdekken van jouw ware natuur. Omdat het mijn overtuiging is dat we in die ware natuur het geluk vinden. Ik ben procesbegeleider, help je de juiste omstandigheden creëren, waarin we samen een stukje oplopen in het proces van jouw transformatie. Dat doe ik op liefdevolle wijze, wat niet betekent dat zo’n proces altijd comfortabel is. Mijn bijdrage is er wel altijd op gericht om jou (meer) jezelf te laten worden. Want dat is volgens mij het doel in dit leven: Jezelf worden.

Naast dat andere doel: het vol ervaren van de magie van het leven. En beiden kunnen een uitdaging zijn in de hectiek van vandaag, waarin targets, bezuinigingen, reorganisaties, tophypotheken, etcetera de norm lijkt geworden. Waarbij ons hoofd soms zeer vasthoudend iets anders roept, dan we diep van binnen voelen.

Verblijven in de natuur draagt bij aan tot jezelf komen, de stem van je hart (weer) horen. Waarna het eenvoudiger is op basis daarvan een nieuwe richting of intentie te bepalen. Zeker ook wanneer je je afvraagt ‘of dit alles is’ of behoefte voelt aan meer geluk of zingeving.

True Nature Retreats op NPO2!

Afgelopen april kwam KRO-NCRV bij True Nature Retreats langs voor filmopnames voor de documentaire ‘Heb je kinderen?’. Jan-Joost en Ellen vertellen daarin openhartig over hoe hun onvervulde kinderwens de aanleiding werd om hun hart te gaan volgen. “Dat we ons verhaal en daarmee onze kwetsbaarheid op de nationale televisie delen, is een bewuste keuze. We willen uitdragen dat je het geluk niet buiten jezelf moet zoeken, maar vanbinnen. Je hebt geen controle over hetgeen het leven je soms voor de voeten gooit, maar je hebt wél een keuze in hoe je daarmee omgaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. En in staat gelukkig te zijn, als je ontdekt hoe je dat geluk in jezelf kunt vinden. Het is onze missie om mensen daarin te begeleiden.”

De documentaire werdt op 9 december 2019 uitgezonden om 20:25 op NPO2 en is nu terug te zien op NPO gemist.

Contactgegevens

Stay connected

 • Facebook

 • Instagram