Workshop Fertiliteitsyoga & Coaching met Ellen en Joost

Workshop Fertiliteitsyoga & Coaching

11 & 12 juli 2020

“Ik blijf maar doorgaan, terwijl ik voel dat ik dat niet meer lang ga volhouden.”

Caroline

fertiliteitsyoga workshop

Heb jij dringend behoefte om even stil te staan?

Psychologe en gynaecologe Alice Domar heeft veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen stress en vruchtbaarheid. Uit één van haar onderzoeken concludeerde ze dat de diagnose ‘verminderd- of onvruchtbaar’ dezelfde impact heeft op je stresslevels, als het bericht dat je een levensbedreigende ziekte hebt. Daarbij blijkt uit een ander onderzoek van haar, dat ontspanning een positieve invloed heeft op de slagingskansen van ivf-behandelingen.

Dit lijkt verdacht veel op een kip-ei verhaal, want …

Hoe kun je in hemelsnaam ontspannen als iets zoveel stress oplevert?

Als zwanger worden of blijven niet lukt, dan beheerst dat vaak een groot deel van je leven. Zeker als je te maken krijgt met medische behandelingen. Als het je overkomt, lijkt alles er op uit je te confronteren: onschuldige vragen van collega’s, een zwangerschapsaankondiging van je jongere nichtje, plannen die je hebt, maar uitstelt onder het mom van ‘wat als’, de maandelijkse ‘D-day’, etc. Alles draait om die ene grote wens en dat zorgt voor stress op allerlei niveaus: fysiek, emotioneel, sociaal, relationeel, werk, etc.

Vaak is de impact van vruchtbaarheidsproblemen aan de buitenkant niet te zien, maar van binnen voelt het alsof er een orkaan raast, waardoor je niet meer kunt ontspannen.

In the eye of the hurricane

In mijn eigen worsteling met vruchtbaarheidsproblemen ontdekte ik een belangrijke anker, die me steeds weer bij ontspanning en vertrouwen in mezelf bracht: yoga.

Door yoga (ademhaling, meditatie & fysieke houdingen) leerde ik hoe ik in het oog van de orkaan kon komen: daar waar het stil en vredig is te midden van de storm. En ik ontdekte hoe ik door specifieke yoga oefeningen minder last had van bijwerkingen van hormonen en cyclusperikelen, minder spanning in mijn buik voelde en meer energie kreeg.

Samen met mijn man Joost ontdekte ik ook hoe je die onzekere, negatieve, misschien zelfs angstige gedachten over je relatie en je toekomst kunt veranderen. Hoe je juíst in deze uitdagende fase in je relatie en je leven, (samen) sterker kunt worden.

Met de juiste tools en inzichten ben je in staat om uit het kip-ei verhaal te stappen!

Ontspanning, een betere basis voor je vruchtbaarheid én vertrouwen op jezelf, je lichaam en je innerlijke kracht.

Dat is wat je in deze 2-daagse leert.

 • Fysiek

  leer je hoe je met yoga jouw vruchtbaarheid ondersteunt, o.a. door het verbeteren van de doorbloeding, hormoonbalans en je energieniveau.

 • Mentaal

  help deze workshop je om meer regie te krijgen over de negatieve gedachten in je hoofd, zodat je meer rust ervaart.

 • Emotioneel

  ontdek je hoe je op verschillende manieren emotionele spanning los kunt laten, zodat je meer ruimte en vertrouwen voelt.

 • Keuzes maken

  je ontdekt hoe je door te voelen, beter weet wat goed en belangrijk is voor JOU. Dat helpt je bij het maken van keuzes en in communicatie met anderen.

 • Groei & Zingeving

  in ieder mens ligt de kracht verborgen om tegenspoed te transformeren in persoonlijke groei zingeving. We helpen je je bewuster te worden van die kracht in jezelf … de sleutel naar meer innerlijk geluk en lichtheid.

“Voor het eerst sinds jaren was ik het hele weekend in het ‘hier en nu’. Wat een ontspanning geeft dat!”

Barbara

Wat leer je in deze tweedaagse fertiliteitsyoga workshop?

Yogahoudingen ter ondersteuning van jouw vruchtbaarheid, gericht op het verbeteren van de doorbloeding van je onderbuik, het stimuleren van je hormoonstelsel en het ontspannen van je zenuwstelsel. Ondersteunende oefeningen tijdens de verschillende fasen van je cyclus en eventuele behandelingen.

Ademhalingsoefeningen waarmee je je energieniveau kunt verhogen, je hoofd kalmeren en onverwerkte spanning en emoties op een zachte manier loslaten.

Meditaties die helpen om datgene te accepteren waarover je geen controle hebt, rust en vertrouwen te vinden in jezelf, je lichaam en het leven en in verbinding te zijn met je eigen wijsheid.

Coaching om je eigen denkpatronen over zwanger worden en het moederschap te onderzoeken en daar waar nodig te veranderen. En om emotionele spanning vrij te laten. Er is tijdens het weekend ruimte om naar jouw specifieke klachten te kijken en daar gerichte oefeningen voor te leren. Schroom niet om deze in te brengen, want het levert ook voor andere deelnemers interessante inzichten op.

fertiliteitsyoga ontspanning
fertiliteitsyoga Voorburg

“De tweedaagse fertiliteitsyoga workshop heeft mij goed gedaan. Fysiek omdat ik heb geleerd ontspanning te vinden in yoga. Mentaal/emotioneel voel ik beter wanneer ik meer ruimte mag geven aan mezelf, ook in het contact met anderen. Ik voel me nu sterk genoeg om een nieuw traject aan te gaan.”

Janet

Doe je mee?

 • Data: zaterdag 11 & zondag 12 juli 2020, beide dagen van 10:00u tot 17:00u
 • Locatie: Breda (Nederland)
 • Begeleiders: Ellen van der Valk & Jan-Joost Frank
 • Prijs: € 245**/€395* (duo),  incl. 2x vruchtbare lunch, thee/water en koffie, yogamaterialen
 • Overnachting is niet inbegrepen, maar in de buurt van de locatie zijn voldoende mogelijkheden
 • Inschrijven: voor individuele deelname klik hier! Kom je met je partner, klik dan hier.
 • Voor vragen: ellen@yogaempowerment.nl of +31 6 39506546

* Je bent van harte welkom om je partner mee te nemen naar dit weekend! Samen betalen jullie € 395 i.p.v. € 490. Ga jij dit traject alleen aan? Dan mag je uiteraard óók iemand meenemen die jou dierbaar is en/of die nauw betrokken is bij het traject.

** Ben je in verband met de Corona-crisis momenteel niet in de gelegenheid om deze kosten te dragen, maar voel je aan alles dat je behoefte hebt aan dit weekend? Neem dan even contact met ons op. Voor een aantal deelnemers hebben we mogelijkheid tot tegemoetkoming.

“Wat heb ik veel gehad aan dat ene weekend waar ik zo zenuwachtig voor was … ik beleef deze reis nu anders, kijk milder naar mezelf en voel zoveel dankbaarheid.”

Neda

Na aanmelding en betaling ontvang je een e-mail met een intakeformulier en alle praktische informatie over deze tweedaagse workshop fertiliteitsyoga & coaching. Mocht je vanwege medische redenen (behandelingen) of zwangerschap niet deel kunnen nemen aan het weekend, dan wordt het betaalde bedrag (minus € 25 administratiekosten) gerestitueerd.