Ervaringen met fertiliteitsyoga

Nieuwsgierig naar de ervaringen van andere vrouwen die deelnamen aan het online programma en/of een workshop? Inmiddels heb ik honderden vrouwen begeleid met fertiliteitsyoga & -coaching. Hieronder een greep uit de prachtige reacties van deelneemsters.

Als ik één ding heb geleerd van mijn kinderwens, is dat het leven niet volkomen maakbaar is. Hoe goed je je best ook doet en hoe graag je het ook wilt … zwanger worden kun je niet afdwingen. Ook niet met heel veel yoga, groene smoothies, supplementen of een volledig stressloze leefstijl.

Met die levensles in het achterhoofd heb ik deelneemsters gevraagd vooral hun persoonlijke ervaringen te delen. En niet zozeer of ze na de cursus of het weekend snel zwanger zijn geraakt of niet. Lees mijn blog over ‘Slagingskansen vergroten met fertiliteitsyoga’ voor mijn visie op het delen van succesverhalen.

“In de woelige periode van vruchtbaarheidsbehandelingen, vol hoop en teleurstelling, waren de lessen met Ellen een fijne plek om weer dichterbij mijzelf te komen. Daarnaast was het voor mij de eerste keer dat ik rechtstreeks contact had met vrouwen in een vergelijkbare situatie, ook dat heeft mij veel gebracht. Tenslotte leverde de theorie die Ellen door haar lessen heen vlocht een aantal waardevolle inzichten op. Ik ben nog steeds blij dat ik destijds meegedaan heb!”

Debby

“Ellen is zelf een inspirerend voorbeeld, omdat zij laat zien dat vruchtbaarheidsproblemen naast pijn en verdriet ook tot iets heel moois kunnen leiden. Ik zou nog steeds graag moeder worden, maar mocht dat niet voor mij weggelegd zijn, dan heb ik er nu vertrouwen in dat ik mijn weg wel zal vinden en gelukkig kan worden. Verder was het interessant om meer te weten te komen over de invloed van bijvoorbeeld stress op de vruchtbaarheid. De yoga-oefeningen waren een goede, vernieuwende aanvulling op de oefeningen die ik al kende. Ik ben dankbaar dat Ellen en fertiliteitsyoga op mijn pad gekomen zijn!”

Esther

“Ik wil je bedanken voor je steun in ons vruchtbaarheidstraject. Het heeft erg geholpen in loslaten en accepteren van hoe het gaat en hoe ontzettend geen controle ik op het proces heb. Ik zit gek genoeg nu nog steeds in het acceptatieproces dat ik na de derde (laatste) icsi-behandeling zwanger ben geworden! Hoe blij we er ook mee zijn, door het hele traject er naar toe is het best lastig toe te laten om er heel blij mee te zijn. Het is nog vrij ongelooflijk.”

Jenny

“Ik wilde je laten weten dat ik heel veel aan het yogaweekend heb gehad. Ik was vooraf niet overtuigd of dit wel echt iets voor mij zou zijn, maar het kwam op het ideale moment. Het weekend heeft me meer vertrouwen gegeven in mezelf en mijn lichaam en de yoga pas ik nog altijd toe. Ik luister ook nog vaak naar jouw online meditatieoefeningen. Het weekend was voor mij echt een ommezwaai in mijn denken en heeft me ook de kracht gegeven om verder te kijken dan alleen het proces van zwanger worden. Zo heb ik ook een nieuwe job gevonden, heel dicht bij huis, waar ik binnenkort start. Iets wat ik altijd voor me uit schoof “want wat als ik dan zwanger ben…”. Vanuit mijn hart dus een hele warme dankjewel! Voor mij heb je echt wel een verschil gemaakt.”

Goedele

“Ik wil graag met je delen dat ik zowel op mijn werk, als vóór de behandelingen veel heb gehad aan de ademhalingsoefeningen. Ze brengen met me op een zeer snelle manier tot rust. Simpel én efficiënt!”

Lieve

“Het yogaweekend was heel fijn en rustgevend. Het heeft me echt geholpen. Dat we onze emoties konden uiten in een fijne en warme groep met jou als begeleidster was hartverwarmend.”

Veerle

“Oh, wat heb ik genoten van het yogaweekend. Ik ben er nog van aan het nagenieten. Dankjewel! Voor de ontmoeting, de fijne babbels en de inspirerende sessies.”

Isabellewww.kinderwenswijzer.be

“Het yogaweekend en de online cursus helpen me om beter te voelen hoe ik me nou eigenlijk voel. Door het fysieke aspect voelt mijn lichaam losser, minder verkrampt. En daardoor lukt het me dieper te ontspannen en alles om me heen even los te laten. Daarbij heeft Ellen altijd inzichten die me aan het denken zetten. Het effect van werkt later nog door.”

Pauline

“Ik voelde me ontzettend welkom en begrepen. Het weekend is afwisselend en boeiend. Jouw aanpak is heel persoonlijk en aangepast op de personen die je voor je hebt. Het voelt achteraf als een goede investering in mezelf, een belangrijke stap om weer beter te luisteren naar mezelf en mijn lichaam en er beter voor te zorgen.”

Esther

Je workshop heeft mij veel kracht gegeven om door te zoeken en tegelijkertijd juist ook een soort rust gegeven. Het gevoel om een hele middag alleen maar naar je eigen lichaam te luisteren vond ik heel fijn.

Benthe