baby in mijn hoofd

Baby in mijn hoofd

boeken kinerwens

(H)erkenning & inspiratie

boeken kinderwens

Een (nog) onvervulde kinderwens in een wereld vol met zwangere vriendinnen, blozende baby’s en pril gezinsgeluk, kan je soms het gevoel van eenzame buitenstaander geven. Met mijn boeken wil ik je laten voelen dat je niet alleen bent en ook niet machteloos. Ik wil je helpen om juíst in de uitdaging van tegenspoed je eigen kracht en potentieel te ontdekken.

fertility yoga

Fertility Yoga & Lifestyle

Baby in mijn hoofd

Mijn persoonlijke zoektocht naar geluk toen het leven niet maakbaar bleek.

Het begint met de wens om samen met haar man een gezin te stichten. Maar als dat niet zo snel blijkt te lukken, verandert haar leven steeds meer in een moeizame worsteling. In Baby in mijn hoofd vertelt Ellen je haar openhartige verhaal. Over het prille begin en groeiende zorgen. Over mooi weer spelen naar de buitenwereld, terwijl het vanbinnen noodweer is. Over het ondergaan van iui- en ivf-behandelingen en de keuze om daarmee te stoppen. Over de wanhopige zoektocht naar de oorzaak, een oplossing en rust in haar hoofd. En waar ze die uiteindelijk op een onverwachte plek vindt.

Met een onvervulde kinderwens als uitgangspunt gaat dit boek niet alleen over de strijd met vruchtbaarheidsproblemen. Het gaat vooral over de zoektocht naar geluk en zingeving bij tegenspoed. En hoe je juist daarin de magie van het leven terug kunt vinden.

Boektrailer

Preview

Lees hier alvast de eerste pagina’s van Baby in mijn hoofd.

baby in mijn hoofd

Recensies

“Een boek vol herkenning van alle emoties en gevoelens die erbij komen kijken als je in de medische molen zit om je grootste wens te laten vervullen. Het boek is zo geschreven dat je jezelf er in herkent, maar het is ook op een manier geschreven dat je er zelf sterker uitkomt en een manier kan vinden om met je emoties om te gaan! Echt een topboek!”

Miro16 op bol.com

“Dit is een fantastisch boek voor iedere vrouw (én man) die op welke manier dan ook met een onvervulde kinderwens te maken heeft. Het is een boek vol herkenning, dat met een lach en een traan heerlijk wegleest. Door het boek heb je het gevoel niet alleen te staan in dit proces, krijg je nieuwe inzichten en wordt het begrip van de omgeving vergroot.”

Judy Zwinkels

“Wat een aangrijpend boek heeft Ellen geschreven. De twijfels, onzekerheid en angsten zijn zo invoelbaar en herkenbaar. Maar haar verhaal is zeker ook krachtig en vol met humor. Als het zo gewenste kindje niet komt, gaat Ellen op zoek naar zichzelf. Wat is écht belangrijk in het leven? Een boek dat je pákt en je in één ruk uitleest. Met een glimlach en een traantje.”

Freya | vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen

boek over vruchtbaarheidsproblemen

Preview & try

Bekijk hier de inhoudsopgave en lees een aantal pagina’s uit Fertility Yoga & Lifestyle.

Probeer deze oefening eens en ontdek hoe je simpelweg door aandacht te besteden aan je ademhaling gemakkelijker ontspant en je energieniveau kunt verbeteren.

Fertility Yoga & Lifestyle

Handboek bij vruchtbaarheidsproblemen met online yoga en meditatie.

Als zwanger worden of blijven niet lukt, kan dat je leven ongewild behoorlijk op z’n kop zetten. Op den duur verlies je het vertrouwen in je lichaam, jezelf en de natuur. Hoe blijf je in balans in deze achtbaan van emoties en eventuele medische behandelingen? Wat kun je zelf doen om je natuurlijke vruchtbaarheid te ondersteunen? Hoe vind je rust en vertrouwen terug, ook als die grote wens nog niet vervuld is? Dit boek en de bijbehorende online video’s, helpen je om jezelf te ondersteunen met yoga, voeding, leefstijl en stressreductie.

Fertility Yoga

Met fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, yogatechnieken en meditatie leer je hoe je wat meer kunt ontspannen en je energieniveau kunt verbeteren. Hoe je spanning kunt loslaten in je lichaam om daarmee de doorbloeding van o.a. het buikgebied te verbeteren. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen krijg je – naast tekstuele uitleg – toegang tot verschillende online video’s met yogalessen en extra instructie.

Vruchtbare voeding

Gezonde voeding kan je vruchtbaarheid ondersteunen en zelfs verbeteren. Maar wat is precies gezond? Hoe vind je balans in gezond eten zonder dat het een extra stressfactor wordt? Je leert alles over de basis van een ‘vruchtbaar’ eetpatroon en hoe je dat in je dagelijkse leven kunt integreren. Op welke ingrediënten je moet letten op de etiketten en welke voedingsmiddelen extra goed voor je zijn. Ook ontdek je hoe je met behulp van voeding je lichaam kunt reinigen van belastende stoffen.

Mind your Lifestyle

Door middel van allerlei oefeningen, opdrachten en uitprobeertips helpt het boek je ook met het ‘managen’ van de stress in je dagelijks leven en je mind.  Allereerst gaan we in op de uitdagingen die op je pad komen als je te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen, zoals zwangerschappen in je omgeving, medische behandelingen, druk op je relatie. Daarnaast onderzoek je voor jezelf hoe je ervoor kunt zorgen dat (dagelijkse) stressoren je minder uit balans brengen. Tenslotte helpt het boek je met bewustwording van hoe je gedachten invloed uitoefenen op je gemoedstoestand. En hoe je ze te slim af kunt zijn! Zodat je meer rust, gezondheid en geluk ervaart in het ‘nu’. Ook als je wens nog niet vervuld is.

Recensies

“Na het lezen van het boek ‘Baby in je hoofd’ wilde ik dit boek ook direct kopen. Haar manier van schrijven en ook haar gedegen onderbouwingen maken dat ik enorm veel vertrouwen in haar en dus ook in dit boek heb. Het staat vol met praktische uitleg, tips en adviezen waardoor je er ook makkelijk zelf mee aan de slag kunt. Bv. tips t.a.v. yoga maar ook hele handige voedingsadviezen die je niet zomaar leest op internet. Het heeft mij geholpen om er op een natuurlijke manier in ieder geval alles aan te doen de kinderwens uit te laten komen. Na 3 jaar (waarvan pas de laatste paar maanden yoga, andere voeding) mag ik gelukkig zeggen dat dit gelukt is. Het luxe aan dit boek is dat je ook toegang krijgt tot allerlei handige filmpjes zodat je het thuis ook allemaal kunt oefenen.”

een enthousiaste lezer

“Een erg fijn boek met veel handvaten voor mensen met fertiliteitsproblemen.”

Mrijj via bol.com

In de media

Het verhaal en de boeken van Ellen verschenen al in verschillende media.