eicelpunctie hormoonbalans

Yoga workshop – relaxing your belly

Wanneer:
27 januari 2019 @ 10:30 – 14:00
2019-01-27T10:30:00+01:00
2019-01-27T14:00:00+01:00
Waar:
Yoga, coaching & Mindfulness Etten-Leur
Bisschopsmolenstraat 54
4876 AP Etten-Leur
Nederland
Kosten:
40 euro
Contact:
Yoga, coaching & mindfulness Etten-Leur
+31 (0)6 81 36 31 83
Yoga workshop - relaxing your belly @ Yoga, coaching & Mindfulness Etten-Leur | Etten-Leur | Noord-Brabant | Nederland

Een yogaworkshop speciaal gericht op de onderbuik, baarmoeder en bijnieren, waarin je leert hoe je je energieniveau en hormoonbalans kunt herstellen en makkelijker in je kracht blijft staan.

 

“There is a voice that does not use words. Listen.”

Rumi (filosoof, dichter en soefi-mysticus, 1207 – 1273)

 

Onze onderbuik is het centrum van onze vrouwelijke kracht en intuïtie (ook bij mannen!), de zetel van vruchtbaarheid, intimiteit, creativiteit en emotie. Voor bijna alle vrouwen – en ook voor mannen – is de buik echter een ‘gevoelig’ gebied. We vinden onze buik te dik, te slap of relateren dit gebied aan pijn, schaamte of onveiligheid. Vaak houden we daardoor onbewust spanning vast in onze buik, die op lichamelijk niveau o.a. invloed uitoefenen op je energieniveau, hormoonbalans en vruchtbaarheid. Emotioneel/mentaal zorgt die spanning er soms voor dat we minder op onszelf durven te vertrouwen, moeite hebben met grenzen stellen en onrust in ons hoofd ervaren.

Jouw mooie buik is een wonderlijke plek. Hoe minder spanning er in je buik zit, hoe steviger je in je schoenen staat, hoe gemakkelijker je grenzen aangeeft en emoties verwerkt en hoe meer zelfvertrouwen, plezier en energie je van binnenuit ervaart.

Daarom deze workshop speciaal voor jouw buik.

Yoga, ademhaling en ont-spanning

Met behulp yoga, ademhalingstechnieken en meditatie word je je in deze workshop bewuster van jouw buik, leer je waar je spanning vasthoudt en hoe je die los kunt laten. Je leert meer over de anatomie van de spanning in je buik en hoe je die kunt verminderen door het verbeteren van je spierbalans en het losmaken van het bindweefsel met behulp van specifieke yogahoudingen. Deze houdingen zijn gebaseerd op Pralaya Yoga en via online video’s kun je er na de workshop gemakkelijk thuis mee aan de slag.

 

Baarmoeder meditatie

In het centrum van onze vrouwenbuik ligt de baarmoeder. Om in je kracht te staan, te vertrouwen op je intuïtie en ruimte te geven aan jouw creatievermogen, is het belangrijk om in contact te zijn met dit bijzondere centrum. Een bijzondere baarmoeder meditatie helpt je om te ontdekken welke emotionele/mentale oorzaken mogelijk ten grondslag liggen aan de spanning in je buik. Deze meditatie is gebaseerd op het boek ‘Love your lady landscape’ van Lise Lister.

 

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Of je nu te maken hebt met bijnieruitputting, vruchtbaarheidsproblemen, darmklachten, veel spanning in je buik of gewoon interesse hebt in dit onderwerp … wees welkom! Ook mannen kunnen meedoen aan deze workshop. Ook al is er geen fysieke baarmoeder aanwezig: ieder mens heeft een energetische baarmoeder. We nodigen geïnteresseerde mannen van harte uit om dit in zichzelf te ontdekken.

Informatie & aanmelden

De workshop is op zondag 27 januari van 10:30u en tot 14:00u (mogelijk wat uitloop). Deelname kost € 40. Vanwege het beperkt aantal plekken is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan door een e-mail te sturen aan margot@yoga-etten-leur.nl (o.v.v. aanmelden ‘workshop buik en bijnieren’). Heb je inhoudelijke vragen over de workshop? Neem dan gerust contact op via ellen@yogaempowerment.nl.