Fertiliteitsyoga

workshop fertiliteit: yoga & meditatie

Wanneer:
26 januari 2019 @ 09:30 – 16:30
2019-01-26T09:30:00+01:00
2019-01-26T16:30:00+01:00
Waar:
Breda, Yogasite
Doctor Struyckenstraat 165
4812 BC Breda
Nederland
Kosten:
95 euro
Contact:
Yogasite
+31 6 200 138 48
workshop fertiliteit: yoga & meditatie @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland

Workshop fertiliteit: yoga & meditatie

Heb je het gevoel dat je nog onvervulde kinderwens jouw leven steeds meer beheerst? Ben je op zoek naar positieve manieren om je eigen vruchtbaarheid te verbeteren, maar ook naar rust in je hoofd? Je bent van harte welkom om mee te doen met de workshop Fertiliteitsyoga bij Yogasite in Breda.

Een dag lang tijd voor jou, waarin je met behulp van fertiliteitsyoga leert hoe je fysieke en mentale spanning los kunt laten, zodat er ruimte ontstaat voor hernieuwd vertrouwen.

Fertiliteitsyoga

Je leert verschillende yogahoudingen (series), ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken ter ondersteuning van jouw natuurlijke vruchtbaarheid. De houdingen zijn gericht op het verbeteren van de doorbloeding van het buikgebied, stimuleren van de hormoonklieren, verhogen van je algehele energieniveau en ontspanning van het zenuwstelsel. Daarbij krijg je ruime uitleg over het hoe en waarom van deze houdingen.

Daarnaast ontdek je de kracht van je ademhaling en hoe je met verschillende technieken gemakkelijk invloed uit kunt oefenen op je energieniveau, de drukte in je hoofd kunt kalmeren en onverwerkte spanning op een zachte manier los kunt laten.

Ook doen we samen een tweetal geleide meditaties. Eén ervan is gericht op het thema acceptatie en helpt je om rust te vinden in hetgeen je niet kunt controleren in dit proces. De tweede meditatie helpt je om in verbinding te komen met je baarmoeder en de wijsheid, creativiteit en kracht die ze in zich heeft.

Naar aanleiding van alles wat je in de workshop leert, heb je een heleboel tools in handen om thuis mee aan de slag te gaan. We zullen daarom aan het einde van de workshop even stil staan om te bedenken hoe je dit in je dagelijkse leven kunt integreren. In mijn eigen ervaring is dit een groot geschenk dat je aan jezelf kunt geven. Je zult merken dat je zo gaandeweg leert om jouw proces vanuit een ander perspectief te zien. Vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid i.p.v. angst, frustratie of verdriet.

Praktisch, ervaringen uitwisselen, cadeautje aan jezelf

We gaan heel praktisch aan de slag, zodat je het effect van yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie goed kunt ervaren voor jezelf. In de pauzes is er tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Tijdens de workshop is er ruimte om naar jouw specifieke klachten en lichaam te kijken en daar gerichte oefeningen voor te leren. Schroom  niet om deze in te brengen tijdens de workshop, omdat dit vaak ook voor de andere deelnemers interessante inzichten oplevert.

Samen zijn met lotgenoten, maar tegelijkertijd bezig met je eigen proces geeft een gevoel van veiligheid en verbondenheid. Misschien vind je het spannend, maar je zult ervaren het een cadeau is aan jezelf. Echt even aandacht hebben voor wat er in jou leeft, ruimte geven aan ontspanning werkt voedend, rustgevend en biedt nieuwe inzichten.

Praktisch

De workshop begint om 9:30u en duurt tot 16:30u. Kosten voor deelname bedragen € 95. Het adres is dr. Struyckenstraat 163-165 te Breda. Er is gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het gebouw. Vooral inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Op de locatie zijn alle benodigdheden zoals yogamatten, meditatiekussens, dekentjes aanwezig. Ook is er onbeperkt thee en water beschikbaar (koffie op verzoek). Makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, eventueel een handdoek en een notitieboekje met pen mag je zelf meenemen. Een vruchtbare lunch is inbegrepen en wordt verzorgd door veganistische restaurant LOFF (Breda).

Tijdens de workshop kun je gerust aantekeningen en opnames maken. Een groot deel van de workshop vind je terug in mijn boek Fertility Yoga & Lifestyle met bijbehorende online video’s. Als je er thuis mee aan de slag wilt, is het handig om deze aan te schaffen in de webshop. Ook is er tijdens de workshop een inkijkexemplaar beschikbaar en kun je het boek ter plaatse kopen. De prijs is € 27,50 (ringband) of € 22,50 (e-book).

Inhoudelijke vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over de workshop? Twijfel je of het iets voor jou is? Of wil je gewoon nog wat meer weten over wat je kunt verwachten? Neem gerust contact met me op via +31 6 39 506 546 of ellen@yogaempowerment.nl.