Fertiliteitsyoga

Fertiliteitsyoga weekend

Wanneer:
15 juni 2019 @ 09:30 – 16 juni 2019 @ 16:30
2019-06-15T09:30:00+02:00
2019-06-16T16:30:00+02:00
Waar:
Breda, Yogasite
Doctor Struyckenstraat 165
4812 BC Breda
Nederland
Kosten:
€ 195
Contact:
Ellen van der Valk
+31 (0)6 39506546
Fertiliteitsyoga weekend @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland

Weekend fertiliteitsyoga & meditatie

Heb je het gevoel dat je nog onvervulde kinderwens jouw leven beheerst? Ben je op zoek naar positieve manieren om je vruchtbaarheid te verbeteren, maar ook naar rust in je hoofd en minder moeten?

Je bent van harte welkom om mee te doen met dit fertiliteitsyoga weekend.

Twee dagen lang tijd voor jou, waarin je ervaart en leert hoe je de fysieke, mentale en emotionele spanning rondom je kinderwens kunt verminderen met fertiliteitsyoga en meditatie.

Een weekend helemaal voor jou!

  • Om stil te staan en naar binnen te keren
  • Om vanuit ontspanning te leren wat je kunt doen voor je eigen vruchtbaarheid
  • Om weer vertrouwen in jezelf en de toekomst terug te hebben
  • Om (h)erkenning te vinden bij lotgenoten
  • Om jezelf te vertroetelen met ontspanning, zachtheid en inspiratie

Fertiliteitsyoga

Je leert yogahoudingen en ademhalingsoefeningen ter ondersteuning van jouw natuurlijke vruchtbaarheid. De houdingen zijn gericht op het verbeteren van de doorbloeding van je buik, stimuleren van het hormoonstelsel, verhogen van je energieniveau en ontspanning van je zenuwstelsel. Daarbij krijg je uitleg over het hoe en waarom van deze houdingen. Ook ontdek je de kracht van je ademhaling en hoe je daarmee invloed uit kunt oefenen op je energieniveau, de drukte in je hoofd kunt kalmeren en onverwerkte spanning en emoties op een zachte manier los kunt laten.

Meditatie

Yoga lijkt tegenwoordig vooral te bestaan uit fysieke houdingen, maar het doel van yoga is het kalmeren van je mind. Tijdens het weekend gaan we daarom ook mediteren. We doen een begeleide meditatie gericht op acceptatie, die helpt om rust en vertrouwen te vinden in hetgeen je niet kunt controleren in dit proces. De tweede meditatie helpt je om in verbinding te komen met je baarmoeder en de wijsheid, creativiteit en kracht die ze in zich heeft.

Mindset

Tijdens de 2-daagse onderzoek je aan de hand van schrijfopdrachten ook je denkpatronen t.a.v. zwanger worden en het moederschap. Welke gedachten beïnvloeden jouw gemoedstoestand en vertrouwen op een negatieve manier? En hoe kun je die gedachten en overtuigingen veranderen?

Thuis verder

Aan het einde van het weekend heb je een heleboel tools in handen om thuis mee aan de slag te gaan. We staan daarom ook nog even stil om te bedenken hoe je dit in je dagelijkse leven kunt integreren. Want een dagelijkse portie yoga en meditatie is een cadeau aan jezelf. Een cadeau dat jou helpt om dit moeilijke thema gaandeweg vanuit een ander perspectief te zien. Vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid i.p.v. angst, frustratie of verdriet.

Praktisch

Het weekend duurt 2 dagen van 9:30 tot 16:30 en wordt gegeven door Ellen bij yogastudio Yogasite in Breda (Nederland). De kosten voor deelname zijn € 195. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via door een e-mail te sturen aan ellen@yogaempowerment.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en is je plek gereserveerd. Ongeveer 2 weken voor aanvang ontvang je een intakeformulier.

Een gezonde, veganistische lunch en onbeperkt thee (koffie op verzoek) zijn inbegrepen. Op de locatie zijn alle benodigdheden zoals yogamatten, meditatiekussens, dekentjes aanwezig. Makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, eventueel een handdoek en een notitieboekje met pen mag je zelf meenemen. Overnachting is niet inbegrepen, maar in de buurt van de locatie zijn er voldoende mogelijkheden.

We gaan tijdens het weekend heel praktisch aan de slag, zodat je het effect van yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie goed kunt ervaren. In de pauzes is er tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Er is ruimte om naar jouw specifieke klachten en lichaam te kijken en daar gerichte oefeningen voor te leren. Schroom  niet om deze in te brengen tijdens de workshop, omdat dit ook voor de andere deelnemers interessante inzichten oplevert.

 

“Het fertiliteitsyoga weekend heeft mij heel erg geholpen om weer rust en ontspanning te vinden in de stressvolle tijd van behandelingen.”

“Normaal gesproken ben ik in mijn hoofd altijd al tien stappen vooruit. Voor het eerst sinds jaren was ik het hele weekend in het ‘hier en nu’. Wat een ontspanning geeft dat!” 

“You have touched my soul.”