Fertiliteitsyoga

Building a daily Pralaya Yoga practice

Wanneer:
29 januari 2019 @ 20:00 – 30 januari 2019 @ 10:00
2019-01-29T20:00:00+01:00
2019-01-30T10:00:00+01:00
Waar:
Breda, Yogasite
Doctor Struyckenstraat 165
4812 BC Breda
Nederland
Kosten:
25 euro
Contact:
Yogasite
+31 6 200 138 48
Building a daily Pralaya Yoga practice @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland
 Pralaya yoga en Robert Boustany hebben mijn lichaam, geest en leven veranderd. In het begin worstelde ik flink met de houdingen. Soms vanwege de technische details, maar ook omdat ze me confronteerden met de spanning en zwakte in mijn lichaam, die me belemmerden in mijn groei. Ondanks de worsteling, werd ik verliefd op de practice. Het beoefenen van Pralaya yoga op een dagelijkse basis geeft me de mogelijkheid om mijn lichaam en geest leeg te maken van de dagelijkse stress, zorgen en emoties en het houdt de levensenergie in beweging zodat ik kan doen waar mijn hart naar verlangt.” – Ellen van der Valk
In deze workshop gaan we aan de slag met een aantal Pralaya yoga asanas die helpen bij het losmaken van spanning in de meest voorkomende delen van je lichaam: nek, schouders, heupen en onderrug. De houdingen richten zich op het verbeteren van spierbalans, wat de uitlijning van de gewrichten verbeterd en eventuele fysieke pijn of ongemakken verminderd. Je leert ook hoe je spanning in je bindweefsel kunt losmaken, wat je algehele mobiliteit zal verbeteren en, op lange termijn, ook orgaanfuncties en energieniveau. Daarnaast doen we een aantal toegankelijke, maar effectieven ademhalingsoefeningen en Yoga Nidra. Zo neem je een complete practice mee naar huis.
Het belangrijkste doel van de workshop is om je te helpen met het creëren van een dagelijkse thuis practice. Je wordt in de houdingen begeleid, waarbij je de mogelijkheid hebt om aantekeningen of opnames te maken. Door de houdingen bewust en stap voor stap te ervaren, zal je lichaam de houdingen herinneren als je thuis op je matje zit. We nemen ook tijd om de valkuilen en obstakels te onderzoeken die een dagelijkse yoga practice kunnen belemmeren. We delen tips en trucs om jezelf te motiveren en hoe je je practice kunt aanpassen wanneer het nodig is.
De opbrengsten van deze workshop worden gedoneerd aan het Pralaya Arches project van Robert Boustany. Dit omvat onder meer het opzetten van een yogacentrum. Een plek om je yogakennis te verdiepen en verbinding te maken met het pure leven in een dorpje in Zuid-Italië. Een plek waar ook lokale bewoners en kinderen kunnen komen om de pracht van yoga te ontdekken. Pralaya Arches richt zich daarnaast ook op het vastleggen en uitdragen van de nalatenschap van Robert Boustany en Pralaya yoga. Meer informatie over het project zal gedurende de workshop worden gedeeld.