Ayurvedisch liefdesdrankje

In Ayurveda (de traditionele Indiase geneeskunde) zijn er specifieke recepten die je vruchtbaarheid ondersteunen en je libido versterken (belangrijk vertrekpunt als je een baby wilt). Dit liefdesdrankje voedt de geslachtsorganen en ondersteunt het hormoonstelsel. Het wordt vooral geadviseerd om te drinken nadat je de liefde bedreven hebt.

– 10 rauwe amandelen
– 1 kop volle biologische melk (noten- of rijstmelk mag ook)
– 1 theelepel ghee (biologische roomboter mag ook)
– wat rauwe honing of kokosbloesemsuiker
– mespuntje saffraan
– mespuntje nootmuskaat

Wel de amandelen een nachtje in water en verwijder ‘s ochtends het bruine vliesje. Verwarm de melk. Doe de melk en amandelen in de blender en laat draaien tot de noten verpulverd zijn. Giet in een mok, voeg de ghee, honing, saffraan en nootmuskaat toe. Roer even en drink warm op.

Dit recept is afkomstig uit het boek Ayurvedic Cooking for Self-Healing van Vasant Lad.