fertility retreat

Relax & Unwind onder de Spaanse zon

Fertiliteitsproblemen en/of het vroegtijdig verliezen van je kindje drukken een enorme stempel op je leven. Je bent zo bezig met die ene grote wens, dat de rest van je leven ongewild op pauze staat. Alles draait nog maar om één ding en juist daarover lijk je geen enkele controle te hebben.

Hoe zou het zijn om gewoon heel even uit die achtbaan te stappen?

Even weg uit je dagelijkse realiteit om je hoofd leeg te maken, op adem te komen en op te laden. Om te leren over het verbeteren van je energieniveau, gezondheid en vruchtbaarheid, contact te maken met lotgenoten en met jezelf te zijn. En dan vijf dagen later weer energiek, ontspannen en geïnspireerd huiswaarts te keren. Vol vertrouwen in de toekomst en met heel veel tools om meer rust, balans en energie voor jezelf te creëren.

fertility retreat

Waar kan dat beter dan in op het platteland van Valencia? Tussen de sinaasappelbomen, de olijfgaarden, de kwetterende vogels, de ruisende bomen en af en toe het geluid van een tractor of kudde schapen. Onder de zon en de heldere sterrenhemel. Met lekkere, gezonde en versbereide maaltijden. Met veel yoga, een heerlijke ayurvedische massage, persoonlijke coaching, creatieve opdrachten, uitwisseling van ervaringen en af en toe even uit je comfort zone. Allemaal erop gericht om de worsteling met vruchtbaarheidsproblemen te transformeren in een leerproces waarin jouw gezondheid, ontwikkeling en zelfvertrouwen centraal staan. Waarin je ontdekt waarop je wél invloed hebt en hoe je datgene dat niet te controleren is, kunt leren accepteren.

Ga je mee? De eerstvolgende retreat is van donderdag 5 t/m dinsdagochtend 10 april 2018. Inschrijven kan door het invullen van het aanmeldformulier.. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Programma

Tijdens de fertility retreat wil ik je zoveel mogelijk laten ervaren wat het leven volgens een aantal yogaprincipes met je doet op mentaal, emotioneel en energetisch vlak en natuurlijk ook voor je vruchtbaarheid. Het programma is gebaseerd op het leren begrijpen van de natuurlijke ritmes van je lichaam, het kalmeren van je geest en verbinding maken met je eigen kern, je ziel – body, mind & soul.

De Fertility Yoga & Lifestyle Retreat is volledig verzorgd, zo ook het programma. Voel je echter de behoefte om even iets voor jezelf te doen of wil je een onderdeel skippen, dan staat dat je helemaal vrij.

Fertiliteitsyoga

Dagelijks 2 lange yogalessen (ochtend en avond) gericht op fertiliteit. Daarnaast krijg je een privéles Yoga Therapie, waarbij we specifiek kijken naar klachten en eventuele blokkades in jouw lichaam. Samen oefenen we houdingen, ademhalingstechnieken en/of visualisaties die jou ondersteunen. En we nemen ze op, zodat je eenmaal thuis jouw op maat gemaakte serie hebt om verder te oefenen.

Lifestyle coaching

Gedurende de retreat bespreken we verschillende lifestyle thema’s die jouw welzijn en vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden: stress, voeding, werk en mindset. Ook ervaar je welk effect een dagelijks ochtendritueel en andere leefstijlgewoontes hebben op je energieniveau. Je krijgt tips en tools om de gewenste aanpassingen te maken in je dagelijkse leven.

Ayurvedische massage

Een heerlijke, lange (1,5 uur) zachte massage gebaseerd op de principes van ayurveda. De oliën die gebruikt worden, passen bij jouw constitutie (lichaamstype). Als het weer het toelaat, wordt de massage buiten gegeven in de natuur, wat het weldadige effect ervan vergroot.

Stiltewandeling

In de directe omgeving van het huis kun je prachtig wandelen. Met elkaar gaan we in stilte op pad. Onderweg doen we een geleide meditatie op een bijzondere plek, omgeven door de natuur en de elementen. Neem stevige schoenen mee en een broek met lange pijpen … we bewandelen soms ongebaande paden!

Lekker eten

Alle maaltijden worden verzorgd en vers voor ons bereid. De recepten hebben veelal een ‘vruchtbaar’ tintje, door het gebruik van specifieke groente, fruit en vooral kruiden. Daarvoor halen we inspiratie uit Ayurveda en de Traditionele Chinese Geneeskunde. De kok geeft je daarover graag uitleg en meehelpen met koken is mogelijk!

Schrijven & Knutselen

Tijdens de retreat krijg je regelmatig schrijfopdrachten, die je inzichten geven in je denkpatronen en belemmerende overtuigingen of je verder helpen bij de keuzes waar je voor staat. Daarnaast boor je je creatieve talent aan om uit je hoofd te komen met knutselopdrachten.

Luieren

Tussen de verschillende programma-onderdelen door is er tijd om te luieren. We zijn immers niet voor niets in het land van de siësta! Hoe je die luiertijd invult, is aan jou. Een middagdutje, plonsen in het zwembadje, lezen of gewoon zitten, rondkijken en kletsen. Alles is goed.

Rituelen

Rituelen kunnen helpen bij het loslaten van emoties, gewoontes of herinneringen en bij het bekrachtigen van nieuwe intenties en plannen. Tijdens dit retreat maak je kennis met een aantal rituelen, gekoppeld aan de elementen van de natuur.

Thuis-retreat

Het is heerlijk om even weg te zijn van de dagelijkse rompslomp. Maar je gaat ook weer naar huis waar de uitdagingen klaar staan. Met behulp van online tools, ankers en je mede-retreaters krijg je voldoende ondersteuning om ook na de retreat goed voor jezelf te blijven zorgen.

Locatie: het platteland van Valencia

fertility retreat

Ons fijne huis is gelegen op het platteland van Valencia, vlakbij het dorpje Turís tussen de akkers en natuur. De locatie biedt ruimte aan 8 deelnemers en dat is dan ook meteen de maximale groepsgrootte van dit retreat. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Er zijn 2- en 1-persoonsslaapkamers, gedeelde douches en toiletten, gezamenlijke keuken en woonkamer. Buiten is er een grote tuin met verschillende plekken waar je samen kunt zijn met anderen of je in je eentje even terug te trekken, bijvoorbeeld in de hangmat. Ook is er een plonsbad en een buitendouche waar je kunt afkoelen. De yogalessen doen we lekker buiten in de tuin. Daarnaast is er in de directe omgeving van het huis veel gelegenheid om te wandelen en te hiken.

Het huis ligt op ongeveer 25 minuten rijden van het vliegveld. Je wordt daar opgehaald en weer teruggebracht, maar met eigen vervoer komen kan uiteraard ook.

 • fertility retreat

Praktisch

 • All-inclusive voor € 650

  Deelname aan dit retreat kost € 650 en is inclusief:

  • Alle programma-onderdelen: yoga, lezingen, ayurvedische massage, individuele yogatherapie-sessie, hike met meditatie, spontane acties en verrassingen
  • 5 overnachtingen op een 1- of 2-persoonskamer met eigen bed
  • Alle maaltijden, drankjes en lekkere gezonde tussendoortjes (met receptenboekje voor thuis)
  • Transfer van en naar het vliegveld van Valencia
  • Video’s en audio’s om thuis je eigen dagelijkse retreat-momenten te creëren
  • Vier dagen zonder wifi en tv

  Kortom, alleen vliegticket en reisverzekering zijn niet inbegrepen. Valencia is een populaire bestemming, waarvoor o.a. door Transavia, Vueling en Ryanair goedkope vluchten worden aangeboden vanaf verschillende vliegvelden in Nederland, België en Duitsland. Prijzen variëren, maar reken bij tijdig boeken op zo’n €90 voor een retourticket.

 • Bonus

  Bij aanmelding voor 15 februari 2018 ontvang je het boek Fertility Yoga & Lifestyle (met bijbehorend videoprogramma) ter waarde van €27,50 gratis, zodat je thuis alvast voorpret en een mooi naslagwerk hebt.

 • Aanmelden

  Inschrijven voor dit retreat kan middels het aanmeldformulier. Daar lees je ook alle voorwaarde rondom betaling, annulering en deelname. Jouw deelname is definitief zodra de aanbetaling is ontvangen. In aanloop naar de retreat ontvang je uitgebreide informatie, inspiratie en een intakeformulier.

 • Vragen?

  Vraag je je af of deze retreat iets voor je is? Twijfel je of het aansluit op jouw behoeften? Weet je niet zeker of je wel geschikt bent om met vijf onbekenden zonder wifi op een Spaanse heuvel te zitten? Heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met me op: ellen@yogaempowerment.nl of +31 (0)6 39 506 546. Dan bekijken we samen of dit echt is wat je zoekt en jou verder helpt.

 • Voor- of napret in Valencia

  Indien gewenst kun je voor en/of na het retreat nog een aantal dagen genieten van de stad Valencia. We hebben daar twee leuke accommodaties, mocht je je verblijf willen verlengen. Vraag naar de mogelijkheden via ellen@yogaempowerment.nl of +31 (0)6 39 506 546.

Over Ellen

Ellen van der Valk

Ik ben Ellen van der Valk. Sinds 2012 geef ik fertiliteitsyoga en coaching aan vrouwen die worstelen met een (nog) onvervulde kinderwens.

Toen ik zelf in behandeling was, kreeg ik vaak goedbedoelde tips over wat te doen en wie te consulteren. Maar de beste tip die iemand me destijds had kunnen geven, was: “Druk de pauzeknop even in!” Ik stond als het ware in een continue actiemodus om maar een oplossing te vinden voor ons probleem. Ondertussen was ik mezelf kwijtgeraakt. Daardoor kon ik geen rust vinden, vond ik het moeilijk om beslissingen te nemen en maakte ik me zorgen over onze toekomst. Mijn yogamat was de plek waar ik mezelf uiteindelijk weer vond, inclusief mijn eigen wijsheid, innerlijke rust en diep vertrouwen in het vervolg van dit avontuur.

Met dit retreat wil ik je de gelegenheid geven om even op pauze te gaan staan. Ik bied je tijdens het retreat geen pasklare oplossing, maar wel een veilige plek. Waar je even kunt schuilen en uit kunt rusten. Waar je inspiratie, (h)erkenning, inzichten en handvatten vindt. Waar je even afstand kunt nemen van je gepieker. Waar je leert wat je wél kunt beïnvloeden. En hoe je de rest kunt durven loslaten. Waar er ruimte is voor jouw emoties, maar ook voor een ander perspectief, humor en lichtheid. Zodat je weer wat dichter bij jezelf komt en van daaruit met meer vertrouwen en rust verder wandelt op jouw unieke pad.

Ja, ik wil! Meld je hier aan voor het volgende Fertility Yoga & Lifestyle Retreat (5 tot en met 10 april 2018)