online fertiliteitsyoga

“The rythm of the body, the melody of the mind and the harmony of the soul create the symphony of life.” – yogi B.K.S Iyengar

nline fertiliteitsyoga

Het vertrouwen in jezelf, je lichaam en je leven hervinden, dat is de kern van alle workshops die ik geef rondom het thema kinderwens en fertiliteit. Yoga speelt daarin altijd een rol, meestal gecombineerd met coaching, creatieve (schrijf)opdrachten, reflectie en achtergrondinformatie. En uiteraard ook fijne ontspanningsoefeningen! Voel je welkom om mee te doen. Ervaring is niet nodig, een beetje nieuwsgierigheid is voldoende.

workshop fertiliteitsyoga

Fertility Yoga & Lifestyle – weekend

Introductie

Een weekend lang tijd voor jezelf. Even met afstand kijken naar je nog onvervulde kinderwens. Oude spanning loslaten, zodat er ruimte ontstaat voor hernieuwd vertrouwen.

“Het weekend heeft mij heel erg geholpen om weer rust en ontspanning te vinden in de stressvolle tijd van behandelingen.”

Deelname aan het Fertility Yoga & Lifestyle weekend biedt je de mogelijkheid om even stil te staan bij het proces waarmee je te maken hebt, naar binnen te keren en weer bij jezelf te komen. Twee dagen waarin je bezig bent met yoga, zelfreflectie, nieuwe kennis tot je nemen en ervaringen delen is veelal een nieuwe en intense ervaring. Je wordt daarin het hele weekend goed begeleid.

Samen zijn met lotgenoten, maar tegelijkertijd bezig met je eigen proces geeft een gevoel van veiligheid en verbondenheid. Misschien vind je het spannend of voel je wat weerstand om een weekend lang in een groep met dit thema bezig te zijn, maar je zult ervaren het een cadeau is aan jezelf. Echt even aandacht hebben voor wat er in jou leeft, ruimte geven aan ontspanning werkt voedend, rustgevend en biedt nieuwe inzichten.

Lees meer onder het tabje ‘Invulling’.

Invulling

Tijdens het weekend leer je verschillende series fertiteitsyoga en geleide meditatie gericht op je vruchtbaarheid. Je wordt begeleid in de houdingen en leert – daar waar nodig – aanpassingen gebaseerd op jouw fysieke mogelijkheden. Ook krijg je uitgebreide uitleg over het ‘waarom’ van de houdingen en tips bij specifieke fertiliteitsproblemen, zoals PCOS en endometriose.

Naast het oefenen met fertiliteitsyoga komen er verschillende andere thema’s aan bod. De keuze van deze thema’s is mede gebaseerd op de behoeften, voorkennis en situatie van de deelnemers. Centraal staan o.a. voeding & leefstijl, onderzoeken van ‘negatieve’ gedachten en emoties, mind/body connectie, omgaan met de stressfactoren in dit proces (behandelingen, omgeving, leeftijdsdruk, intimiteit, etc). Tussendoor is er steeds ruimte voor reflectie, ontspanning en uitwisseling.

Deelname aan het weekend is een waardevolle manier zijn om jezelf te ondersteunen bij fertiliteitsproblemen en omgaan met je nog onvervulde kinderwens. Of je nu op zoek bent naar manieren om je vruchtbaarheid te verbeteren, je gedachten en gepieker te kalmeren of je dagelijkse leven minder te laten overheersen door je worsteling … iedereen die behoefte heeft aan bezinning, rust, inspiratie en een ander perspectief is welkom. 

“Normaal gesproken ben ik in mijn hoofd altijd al tien stappen vooruit. Voor het eerst sinds jaren was ik het hele weekend in het ‘hier en nu’. Wat een ontspanning geeft dat!” 

Praktisch

Data:

– Zaterdag 10 en zondag 12 februari 2018 (Breda @Yogasite)

Tijd:

beide dagen van 9:30 tot 16:30

Locatie:

– Yogasite: dr. Struyckenstraat 165 te Breda (aan de achterzijde van het pand is ruime, gratis parkeergelegenheid)

Op de locatie zijn alle benodigdheden zoals yogamatten, meditatiekussens, dekentjes aanwezig. Ook is er onbeperkt thee en water beschikbaar (koffie op verzoek). In Breda wordt de lunch verzorgd door veganistisch restaurant Loff.

Zelf meenemen

Makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, eventueel een handdoek en een notitieboekje met pen.

Kosten

de kosten voor het weekend bedragen 225 euro.

Aanmelden

Voor de weekenden in Breda kun je je hier aanmelden (klik op ‘hier’).

Je ontvangt een bevestiging en een factuur. Ongeveer 2 weken voorafgaand aan het weekend ontvang je een intakeformulier en voorbereidingsopdracht.

Inhoudelijke vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over het weekend? Twijfel je of het iets voor jou is? Of wil je gewoon nog wat meer weten over wat je kunt verwachten? Neem gerust contact met me op via +31 (0)6 39 506 546 of ellen@yogaempowerment.nl

Aankomende activiteiten

feb
10
za
hele dag Fertility Yoga & Lifestyle Weekend @ Breda, Yogasite
Fertility Yoga & Lifestyle Weekend @ Breda, Yogasite
feb 10 – feb 11 hele dag
Fertility Yoga & Lifestyle Weekend @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland
Als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen dan neemt dat thema snel en onbewust de regie in je leven over. Je leven draait nog maar om één ding en juist daarop lijk je geen enkele[...]
mrt
3
za
09:00 Yoga voor buik en bijnieren @ Breda, Yogasite
Yoga voor buik en bijnieren @ Breda, Yogasite
mrt 3 @ 09:00 – 13:00
Yoga voor buik en bijnieren @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland
Een yogaworkshop speciaal gericht op de onderbuik en bijnieren, waarin je leert hoe je je energieniveau kunt herstellen en makkelijker in je kracht blijft staan.   “There is a voice that does not use words.[...]
mrt
4
zo
09:00 Yoga voor buik en bijnieren @ Antwerpen, Time for Yoga
Yoga voor buik en bijnieren @ Antwerpen, Time for Yoga
mrt 4 @ 09:00 – 13:00
Yoga voor buik en bijnieren @ Antwerpen, Time for Yoga | Antwerpen | Vlaanderen | België
Een yogaworkshop speciaal gericht op de onderbuik en bijnieren, waarin je leert hoe je je energieniveau kunt herstellen en makkelijker in je kracht blijft staan.   “There is a voice that does not use words.[...]
apr
5
do
hele dag Fertiliteitsyoga Retraite @ Valencia, Spanje
Fertiliteitsyoga Retraite @ Valencia, Spanje
apr 5 – apr 10 hele dag
Fertiliteitsyoga Retraite @ Valencia, Spanje | Canyada Font del Pavo | Valencian Community | Spanje
  Fertiliteitsproblemen en/of het vroegtijdig verliezen van je kindje drukken een enorme stempel op je leven. Je bent zo bezig met die ene grote wens, dat de rest van je leven ongewild op pauze staat. Alles[...]

bijnieruitputting yoga

Yoga voor buik en bijnieren – dagdeel workshop

Introductie

Een workshop speciaal gericht op de onderbuik en bijnieren, waarin je leert hoe je je energieniveau kunt herstellen en makkelijker in je kracht blijft staan.

“There is a voice that does not use words. Listen.” – Rumi (filosoof, dichter en soefi-mysticus, 1207 – 1273)

Onze onderbuik is de zetel van vruchtbaarheid, creativiteit en emotie: het centrum van onze vrouwelijke kracht en intuïtie (ook bij mannen!). Vaak houden we echter onbewust spanning vast in onze buik, die ervoor kan zorgen dat we minder op onszelf durven te vertrouwen. Die spanning kan tevens invloed uitoefenen op je vruchtbaarheid, hormoonbalans en je algehele welzijn. De oorzaak kan liggen op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak.

Met behulp yoga, ademhalingstechnieken en theoretische uitleg word je je in deze workshop bewuster van het buik- en bekkengebied, leer je waar je spanning vasthoudt, hoe je die los kunt laten en waar je meer kracht mag ontwikkelen voor een betere spierbalans en minder klachten. Ook onderzoek je hoe mentale/emotionele spanning gerelateerd is aan de spanning in je buik en wat je daaraan op mentaal vlak kunt veranderen.

Invulling

Bijnieruitputting en spanning in je buik

Voel je je vermoeid door het dagelijkse leven? Merk je dat je je vaker ‘down’ voelt of heb je last van sterke stemmingswisselingen? De oorsprong van deze klachten ligt vaak verborgen in een verstoring van de hormoonbalans, ook wel bijnieruitputting genoemd. Een verstoring die de vruchtbaarheid kan belemmeren en mede veroorzaakt wordt door chronische spanning in de buik.

Als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen is je buik vaak een ‘gevoelig’ gebied. Niet alleen door hormooninjecties, maar vooral door onzekerheid en teleurstellingen. Gaandeweg kun je het vertrouwen in je buik gemakkelijk verliezen. Maar jouw mooie buik is wel de plek waar het wonder hopelijk ooit mag plaatsvinden. Daarbij is onze onderbuik de zetel van emotie, vruchtbaarheid, creativiteit en intimiteit. Hoe minder spanning er in je buik zit, hoe steviger je in je schoenen staat, hoe gemakkelijker je teleurstellingen loslaat en hoe meer vertrouwen, plezier en energie je ervaart.

Daarom deze workshop speciaal voor jouw buik en bijnieren.

Yoga, ademhaling en ont-spanning

Aan de hand van theoretische uitleg ontdek je meer over de wisselwerking tussen buik, spanning en bijnieruitputting. Ook leer je hoe je zelf in staat bent om die fysieke spanning te verminderen. Met behulp van yoga en ademhalingstechnieken word je je bewuster van het buik- en bekkengebied, leer je waar jij spanning vasthoudt, hoe je die los kunt laten door op het bindweefsel te werken en waar je meer spierkracht mag ontwikkelen, zodat er een betere balans in je buik ontstaat. Je leert specifieke yogahoudingen en ontspanningstechnieken, die je hierbij ondersteunen.

Mind & body connectie

Je buik is heel gevoelig voor mentale en emotionele stress en daar reageren ook de bijnieren op. Naast fysieke oefeningen gaan we daarom aan de slag met schrijfopdrachten, om te onderzoeken welke mentale overtuigingen, emoties en gedrag ten grondslag liggen aan de spanning in je buik. Op die manier ontdek je hoe de relatie tussen je geest en lichaam – de mind & body connectie – zich in jouw buik manifesteert. Ook leer je hoe je fysieke signalen – wat de spanning in feite is – kunt gebruiken om beter aan te voelen wanneer je je grenzen mag aangeven, je emoties toe mag laten en rust mag nemen ter ondersteuning van jouw welzijn.

Baarmoeder ritueel

In het centrum van onze vrouwenbuik ligt de baarmoeder. Om in je kracht te gaan staan, te durven vertrouwen op je intuïtie en ruimte te geven aan jouw creatievermogen is het belangrijk om in contact te zijn met dit bijzondere centrum. We sluiten de workshop af met een mooi baarmoeder ritueel, gegeven door Monique Wilmot en gebaseerd op het boek ‘Love your lady landscape’ van Lise Lister.

Praktisch

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk die te maken heeft met bijnieruitputting, vruchtbaarheidsproblemen, veel spanning in de buik en/of interesse heeft in dit onderwerp. De workshop is dus niet specifiek gericht op vruchtbaarheidsproblemen, maar kan daarin wel ondersteunen.

Data:

Zaterdag 24 maart 2018 (Breda)

Tijd:

van 9:00 tot 13:00

Locatie:

Yogasite: dr. Struyckenstraat 165 te Breda (aan de achterzijde van het pand is ruime, gratis parkeergelegenheid)

Data:

Zondag 25 maart 2018 (Antwerpen)

Tijd:

van 9:00 tot 13:00

Locatie:

Time for Yoga: Groenstraat 72 te Antwerpen

Op de locaties zijn alle benodigdheden zoals yogamatten, meditatiekussens, dekentjes aanwezig. Ook is er onbeperkt thee, koffie en water beschikbaar.

Zelf meenemen

Makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, eventueel een handdoek en een notitieboekje met pen.

Kosten

de kosten voor de workshop bedragen 40 euro.

Aanmelden

Voor aanmelden stuur je een e-mail naar ellen@yogaempowerment.nl o.v.v. ‘Deelname Yoga voor buik en bijnieren’, je naam en telefoonnummer. 

Je ontvangt een bevestiging en betalingsinformatie.

Inhoudelijke vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over de workshop? Twijfel je of het iets voor jou is? Of wil je gewoon nog wat meer weten over wat je kunt verwachten? Neem gerust contact met me op via +31 (0)6 39 506 546 of ellen@yogaempowerment.nl

workshop onvervulde kinderwens

Kinderwens als inspiratiebron – dagworkshop

Introductie

Een dag in het teken van jouw kinderwens. Terugkijken naar wat achter je ligt. Stil staan bij waar je nu bent. En vooruit kijken naar een toekomst vol mogelijkheden.

“Als er een grote teleurstelling is, weten we niet of dat het einde is van het verhaal. Het kan ook het begin zijn van een groot avontuur. – Pema Chödrön (boeddhistische lerares)”

Jarenlang heb je er alles aan gedaan om je kinderwens te vervullen, maar het lukte niet. Je wilde wel kinderen, maar is er het niet van gekomen omdat je (nog) niet de juiste partner tegenkwam. Je droomde vroeger van een groot gezin, maar kreeg uiteindelijk een klein gezin of geen biologische kinderen. Je wilt graag kinderen, maar het is nog onzeker of dat gaat gebeuren.

Vraag een vrouw naar haar kinderwens en er volgt bijna altijd een bijzonder verhaal. Dat is me in de jaren dat ik me met dit thema bezig houdt, wel duidelijk geworden. Als de vervulling van je kinderwens er in de praktijk anders uitziet dan je ooit bedacht had, betekent dat niet dat je moedergevoelens zomaar verdwenen zijn.

– Hoe ga je verder als (het er op lijkt dat) je kinderwens niet in vervulling gaat?

– Hoe ga je om met het feit dat jouw leven een andere wending neemt dan dat van de meeste mensen om je heen?

– Hoe laat je het ideaalplaatje in je hoofd los en stel je je open voor het leven zoals het zich aandient?

– Hoe kun je verdriet en gemis transformeren en jouw moedergevoelens op jouw eigen unieke wijze vorm geven in deze wereld?

Dit zijn de vragen waar we tijdens de workshop samen op fysieke en creatieve wijze mee aan de slag gaan. Lees verder onder ‘invulling’.

Invulling

Moeders van de wereld

De wereld heeft op dit moment misschien niet nog meer kinderen nodig, maar wél meer moeders! Moeders, die vanuit een stevige verbinding met de aarde en vanuit zelfliefde in staat zijn om anderen liefde te geven, te voeden en te begeleiden in hun groei. Hoe dat ‘anderen’ eruit ziet, maakt in de diepste kern misschien niet zoveel uit.

Voordat we naar jouw toekomstige moederrol kijken, blikken we eerst terug op wat er allemaal is gebeurd rondom jouw kinderwens afgelopen jaren. Hoewel je hier misschien helemaal niet aan terug wilt denken, is het belangrijk om dat wel te doen. Door te reflecteren geef je namelijk niet alleen ruimte aan onverwerkte emoties, maar ontdek je ook wat het proces je heeft gebracht en wat de dieper liggende drijfveren zijn van jouw kinderwens.

Vervolgens staan we stil bij het ‘nu’. Waar sta je nu? Op welke manier beïnvloedt jouw onvervulde kinderwens je leven en gemoedstoestand op dit moment? En wat zou je daar eventueel in willen veranderen?

Tenslotte onderzoeken we jouw toekomstbeeld. Welke dromen heb je misschien afgelopen jaren ‘on hold’ gezet en mogen nu uit de schaduw komen? Op welke manieren kun je vorm geven aan jouw kinderwens en moedergevoelens? Daarvoor keer je naar binnen, maar deel je vervolgens jouw dromen ook met de groep. Samen onderzoeken we wat een mooie eerste stap zou zijn naar de verwezenlijking ervan … en die zet je uiteindelijk ook écht, meteen!

Yoga en creativiteit

In deze workshop stappen we uit het ‘denken’ (hoofd) en gaan we voelen (hart en buik). De rode draad daarin is yoga. Tijdens de workshop leer je hoe je technieken uit de yoga (fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen, visualisatie en meditatie) kunt gebruiken om meer in verbinding te komen met je hart en je innerlijke kracht. Op een heel praktische manier, zodat je dit in je dagelijkse leven kunt gaan toepassen en makkelijker in contact kunt blijven met jouw drijfveren, intuïtie en passie.

We gebruiken ook andere creatieve werkvormen, zoals schrijven, dansen en rituelen.

Praktisch

Deze workshop is toegankelijk voor alle vrouwen, die zich aangetrokken voelen tot dit thema en hun rol van wereldmoeder willen vormgeven.

Data:

– Zaterdag 16 december 2017 (Breda @Yogasite)

Tijd:

van 9:30 tot 16:00

Locatie:

– Yogasite: dr. Struyckenstraat 165 te Breda (aan de achterzijde van het pand is ruime, gratis parkeergelegenheid)

Op de locatie zijn alle benodigdheden zoals yogamatten, meditatiekussens, dekentjes aanwezig. Ook is er onbeperkt thee, koffie en water beschikbaar. Er is een stevige soep met brood voor de lunch. Uiteraard kun je dat met eigen lekkers aanvullen.

Zelf meenemen

Makkelijke kleding, extra sokken of sloffen, eventueel een handdoek en een notitieboekje met pen.

Kosten

de kosten voor de workshop bedragen 95 euro.

Aanmelden

Voor de weekenden in Breda kun je je hier aanmelden (klik op ‘hier’).

Voor de weekenden in Antwerpen stuur je een e-mail naar info@timeforyoga.be o.v.v. ‘Deelname Kinderwens als inspiratiebron’, je naam en telefoonnummer. 

Je ontvangt een bevestiging en een factuur, na betaling is je aanmelding definitief.

Inhoudelijke vragen?

Heb je inhoudelijke vragen over de workshop? Twijfel je of het iets voor jou is? Of wil je gewoon nog wat meer weten over wat je kunt verwachten? Neem gerust contact met me op via +31 (0)6 39 506 546 of ellen@yogaempowerment.nl