eicelpunctie hormoonbalans

Yoga voor buik en bijnieren

Wanneer:
4 maart 2018 @ 09:00 – 13:00
2018-03-04T09:00:00+01:00
2018-03-04T13:00:00+01:00
Waar:
Antwerpen, Time for Yoga
Groenstraat 72
2060 Antwerpen
België
Kosten:
50 euro
Contact:
Time for Yoga
+32 (0)486/567624
Yoga voor buik en bijnieren @ Antwerpen, Time for Yoga | Antwerpen | Vlaanderen | België

Een yogaworkshop speciaal gericht op de onderbuik en bijnieren, waarin je leert hoe je je energieniveau kunt herstellen en makkelijker in je kracht blijft staan.

 

“There is a voice that does not use words. Listen.”

Rumi (filosoof, dichter en soefi-mysticus, 1207 – 1273)

 

Onze onderbuik is het centrum van onze vrouwelijke kracht en intuïtie (ook bij mannen!), de zetel van vruchtbaarheid, creativiteit en emotie. Vaak houden we echter onbewust spanning vast in onze buik, die ervoor kan zorgen dat we minder op onszelf durven te vertrouwen. Die spanning kan op lichamelijk niveau o.a. invloed uitoefenen op je energieniveau, hormoonbalans en vruchtbaarheid.

Met behulp yoga, ademhalingstechnieken en theoretische uitleg word je je in deze workshop bewuster van jouw buik, leer je waar je spanning vasthoudt en hoe je die los kunt laten. Ook ontdek je waar je meer kracht kunt ontwikkelen voor een betere buikbalans en minder klachten. Tenslotte onderzoeken we hoe mentale/emotionele spanning gerelateerd is aan de spanning in je buik en wat je daaraan kunt veranderen.

 

Bijnieruitputting en spanning in je buik

Voel je je vermoeid door het dagelijkse leven? Merk je dat je je vaker ‘down’ voelt of heb je last van sterke stemmingswisselingen? De oorsprong van deze klachten ligt vaak verborgen in een verstoring van de hormoonbalans, ook wel bijnieruitputting genoemd en wordt mede veroorzaakt door chronische spanning in de buik.

Voor bijna alle vrouwen – en ook voor mannen – de buik een ‘gevoelig’ gebied. We vinden onze buik te dik, te slap of relateren dit gebied aan pijn, schaamte of onveiligheid. Maar jouw mooie buik is een wonderlijke plek. Hoe minder spanning er in je buik zit, hoe steviger je in je schoenen staat, hoe gemakkelijker je emoties verwerkt en hoe meer zelfvertrouwen, plezier en energie je van binnenuit ervaart.

Daarom deze workshop speciaal voor jouw buik en bijnieren.

 

Yoga, ademhaling en ont-spanning

Aan de hand van theoretische uitleg ontdek je meer over de wisselwerking tussen buik, spanning en bijnieruitputting. Ook leer je hoe je zelf in staat bent om die fysieke spanning te verminderen. Met behulp van yoga en ademhalingstechnieken word je je bewuster van het buikgebied, leer je waar jij spanning vasthoudt, hoe je die los kunt laten door op het bindweefsel te werken en met behulp van ontspanningsoefeningen. Ook gaan we aan de slag met yogahoudingen die helpen om op de juiste plekken meer spierkracht te ontwikkelen, zodat er een betere balans in je buik ontstaat.

 

Mind & body connectie

Je buik is heel gevoelig voor mentale en emotionele stress en daar reageren ook de bijnieren op. Naast fysieke oefeningen gaan we daarom aan de slag met een schrijfopdrachten, om te onderzoeken welke mentale overtuigingen, emoties en gedrag ten grondslag liggen aan de spanning in je buik. Op die manier ontdek je hoe de relatie tussen je geest en lichaam – de mind & body connectie – zich in jouw buik manifesteert. Ook leer je hoe je fysieke signalen – wat de spanning in feite is – kunt gebruiken om beter aan te voelen wanneer je je grenzen mag aangeven, je emoties toe mag laten en rust mag nemen ter ondersteuning van jouw welzijn.

 

Baarmoeder ritueel

In het centrum van onze vrouwenbuik ligt de baarmoeder. Om in je kracht te gaan staan, te durven vertrouwen op je intuïtie en ruimte te geven aan jouw creatievermogen, is het belangrijk om in contact te zijn met dit bijzondere centrum. We sluiten de workshop af met een bijzonder baarmoeder ritueel, gebaseerd op het boek ‘Love your lady landscape’ van Lise Lister.

 

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Of je nu te maken hebt met bijnieruitputting, vruchtbaarheidsproblemen, darmklachten, veel spanning in je buik of gewoon interesse hebt in dit onderwerp … wees welkom!

Informatie & aanmelden

De workshop is op zondag 25 maart en begint om 9:00u en duurt tot ongeveer 13:00u. Deelname kost € 50 (€ 40 voor leden van Time for Yoga). Er is een beperkt aantal plekken, daarom is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@timeforyoga.be (o.v.v. aanmelden ‘workshop buik en bijnieren’). Heb je inhoudelijke vragen over de workshop? Neem dan gerust contact op via ellen@yogaempowerment.nl.