eicelpunctie hormoonbalans

Pralaya Yoga voor buik en bijnieren

Wanneer:
30 mei 2018 @ 19:00 – 21:30
2018-05-30T19:00:00+02:00
2018-05-30T21:30:00+02:00
Waar:
Breda, Yogasite
Doctor Struyckenstraat 165
4812 BC Breda
Nederland
Kosten:
30 euro
Contact:
Yogasite
+31 6 20013848
Pralaya Yoga voor buik en bijnieren @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland

Een yogaworkshop speciaal gericht op de onderbuik en bijnieren, waarin je leert hoe je je energieniveau kunt herstellen en makkelijker in je kracht blijft staan.

 

“There is a voice that does not use words. Listen.”

Rumi (filosoof, dichter en soefi-mysticus, 1207 – 1273)

 

Vaak is onze buik een gevoelig gebied, waar we gemakkelijk onbewust spanning opslaan. We vinden onze buik te dik, te slap of relateren dit gebied aan pijn, schaamte of onveiligheid. Maar jouw mooie buik is een wonderlijke plek. Hoe minder spanning er in je buik zit, hoe steviger je in je schoenen staat, hoe gemakkelijker je emoties verwerkt, hoe beter je je grenzen aan kunt geven (op een prettige manier) en hoe meer zelfvertrouwen, plezier en energie je van binnenuit ervaart.

Chronische spanning in je buik zorgt juist voor het tegenovergestelde en kan op lichamelijk niveau o.a. invloed uitoefenen op je energieniveau en hormoonbalans. Met behulp pralaya yoga en ademhalingstechnieken word je in deze workshop bewuster van jouw buik, leer je waar je spanning vasthoudt en hoe je die los kunt laten. Ook ontdek je waar je meer kracht kunt ontwikkelen voor een betere buikbalans en minder klachten.

 

Bijnieruitputting en spanning in je buik

Voel je je vermoeid door het dagelijkse leven? Merk je dat je je vaker ‘down’ voelt of heb je last van sterke stemmingswisselingen? De oorsprong van deze klachten ligt vaak verborgen in een verstoring van de hormoonbalans, ook wel bijnieruitputting genoemd en wordt mede veroorzaakt door chronische spanning in de buik. De diepgelegen spier psoas, die door het hele buikgebied loopt, speelt hierin een sleutelrol.

Aan de hand van anatomische uitleg ontdek je meer over de wisselwerking tussen buik, spanning en bijnieruitputting. Ook leer je hoe je zelf in staat bent om die fysieke spanning te verminderen door met yogahoudingen een betere spierbalans te creëren en chronische spanning via het bindweefsel los te laten. Deze oefeningen zijn gebaseerd op Pralaya Yoga en via online video’s kun je er ook na workshop gemakkelijk thuis mee aan de slag.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Of je nu te maken hebt met bijnieruitputting, vruchtbaarheidsproblemen, darmklachten, veel spanning in je buik of gewoon interesse hebt in dit onderwerp … wees welkom!

Informatie & aanmelden

De workshop begint om 19:00u en duurt tot ongeveer 21:30u. Deelname kost € 30 en vooraf aanmelden is zeer gewenst. Dat kan per e-mail aan info@yogasite.nl (o.v.v. aanmelden ‘workshop Pralaya Yoga voor buik en bijnieren’) of in de studio bij Yogasite in Breda. Heb je inhoudelijke vragen over de workshop? Neem dan gerust contact op via ellen@yogaempowerment.nl.