Fertiliteitsyoga

Fertility Yoga & Lifestyle Weekend

Wanneer:
10 februari 2018 – 11 februari 2018 hele dag
2018-02-10T00:00:00+01:00
2018-02-12T00:00:00+01:00
Waar:
Breda, Yogasite
Doctor Struyckenstraat 165
4812 BC Breda
Nederland
Kosten:
€ 225
Contact:
Ellen van der Valk
+31 (0)6 39506546
Fertility Yoga & Lifestyle Weekend @ Breda, Yogasite | Breda | Noord-Brabant | Nederland
Als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen dan neemt dat thema snel en onbewust de regie in je leven over. Je leven draait nog maar om één ding en juist daarop lijk je geen enkele invloed te hebben!
 
Hoe hervind je het vertrouwen in je lichaam? Hoe kalmeer je je piekerende hoofd? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf (en elkaar) niet verliest in deze achtbaan? Hoe kun je beter voor je eigen vruchtbaarheid zorgen, zonder het gevoel dat het nooit goed genoeg is?
 
Dit weekend is voor jou!
  • Om even stil te staan en naar binnen te keren.
  • Om vanuit ontspanning te leren wat je kunt doen om je eigen vruchtbaarheid te ondersteunen.
  • Om het vertrouwen in jezelf en de toekomst terug te vinden.
  • Om te leren ontspannen in de achtbaan van jouw nog onvervulde kinderwens.

Fertiliteitsyoga

Yoga om te ontspannen, om weer in contact met je lichaam te komen en om te ontdekken hoe yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie jouw vruchtbaarheid kunnen ondersteunen. Omdat we in een kleine groep werken, is er ruimte om naar jouw specifieke klachten en lichaam te kijken en daar gerichte oefeningen voor te doen.

Voeding & Lifestyle

Ook gaan we in op het thema voeding en leefstijl. Je leert de algemene basics van vruchtbare voeding en wat jou specifiek kan ondersteunen op basis van jouw lichaamstype en eventuele vruchtbaarheidsproblemen, gebaseerd op ayurveda (Indiase geneeskunde). Daarnaast kijken we hoe je de stressfactoren in je leven kunt aanpakken. Niet alleen de stress die gekoppeld is aan je onvervulde kinderwens, maar ook je dagelijkse portie stress en de stress die ontstaat door het gepieker in je hoofd.

Mind

Yoga lijkt tegenwoordig vooral te bestaan uit fysieke houdingen … maar het doel van yoga is het kalmeren van de geest. In het weekend gaan we ook daarmee aan de slag aan de hand van meditatietechnieken en opdrachten waarmee we je denkpatronen en onbewuste overtuigingen gaan onderzoeken t.a.v. zwanger worden en het moederschap.

Soul

Als zwanger worden niet vanzelf gaat en je in de medische molen beland, lijkt het alsof je alle regie uit handen moet geven. Maar diep in jezelf ligt een bron van wijsheid, geluk en vertrouwen. Als je daar beter mee in contact bent, blijf je in dit proces gemakkelijker in balans. Tijdens het weekend ontdek je daarvoor verschillende manieren.

 

Wil je nog wat meer informatie over het programma? Klik dan hier of stuur een e-mail naar ellen@yogaempowerment.nl.

Praktisch

Het weekend duurt 2 dagen van 9:30 tot 16:30 (beide dagen incl. lunch, thee en lekkers) en wordt gegeven door Ellen bij yogastudio Yogasite in Breda. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via deze link of door een e-mail te sturen aan ellen@yogaempowerment.nl. Na aanmelding is je plek gereserveerd en ontvang je een intakeformulier, voorbereidingsmateriaal en de factuur ter betaling.

Overnachting is niet inbegrepen, maar in de buurt van de locatie zijn er voldoende mogelijkheden.

Doordat we 2 dagen met elkaar werken in een groep van maximaal 8 deelnemers, kun je écht naar binnen keren en ruimte maken voor je emoties en welzijn. Daarna zul je je lichter en meer ontspannen voelen. En heb je allerlei tools meegekregen om thuis verder mee aan de slag te gaan. Daarin word je ondersteund door het online video- en audiomateriaal, dat je bij de cursus ontvangt.

Het is handig, maar niet verplicht om het boek Fertility Yoga & Lifestyle aan te schaffen ter ondersteuning bij de cursus. Deze is verkrijgbaar in de webshop. Tijdens het weekend is er tevens een inkijkexemplaar aanwezig en de mogelijkheid om het boek aldaar aan te schaffen.

 

 

“Het weekend heeft mij heel erg geholpen om weer rust en ontspanning te vinden in de stressvolle tijd van behandelingen.”

“Normaal gesproken ben ik in mijn hoofd altijd al tien stappen vooruit. Voor het eerst sinds jaren was ik het hele weekend in het ‘hier en nu’. Wat een ontspanning geeft dat!” 

“You have touched my soul.”